29. I 30. TRAVNJA

Više od 30 tisuća mladih na Susretu katoličke mladeži u Vukovaru

Vukovar će u subotu 29. i nedjelju 30. travnja 2017. preplaviti više od 30 tisuća mladih iz cijele Hrvatske. Na Susretu hrvatske katoličke mladeži koji se već tradicionalno diljem Hrvatske obilježava svake dvije godine u drugom gradu, ovogodišnje geslo je “Krist, nada naša” (usp. 1 Tim 1, 1).

SHKM Vukovar

Foto: www.djos.hr

Koncept susreta u Vukovaru nešto je drukčiji u odnosu na dosadašnje susrete, budući da mladi prvi dan susreta, 29. travnja, borave u župama, a u nedjelju 30. travnja su svi u Vukovaru na središnjem dijelu programa. Mladi iz cijele domovine i dijaspore smješteni su u obiteljima Đakovačko-osječke nadbiskupije. Više od 19.000 mladih smješteno je u obitelji, a manji dio u školske dvorane gradova i sela Slavonije, Baranje i Srijema.

Nedjeljni program započinje okupljanjem dijela mladih i molitvom na Memorijalnom groblju u Vukovaru. Molitvu će u zajedništvu s 10.000 tisuća mladih predvoditi predsjednik Odbora HBK za mlade zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Mladi će moliti na različite nakane, od molitve za pokojne, napose stradale branitelje i civile Vukovara i cijele Domovine, kao i za svoje osobne nakane. Nakon toga, mladi će se u procesiji, na čelu koje ide križ Susreta hrvatske katoličke mladeži, zaputiti prema središtu grada gdje se održava euharistijsko slavlje.

Euharistijsko slavlje predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić u zajedništvu s 25 drugih nad/biskupa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i drugih zemalja. U euharistijskome zajedništvu okupljeni će biti i provincijali redovničkih provincija u Hrvatskoj kao i mnoštvo svećenika, njih više od 300, koji će doći u Vukovar zajedno s mladima iz svojih župnih zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svete mise započinje raznolik program u gradu, koji će završiti koncertom s početkom u 18 sati. Na koncertu će nastupiti: Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Božja pobjeda i Opća opasnost.

Bitno.net

Objavljeno: 29. travnja 2017.

Možda vam se svidi