Okrećemo novu stranicu i započinjemo novi pravac u svome djelovanju, poručuju iz salezijanske izdavačke kuće čiji direktor don Mihovil Kurkut pojašnjava da su odlučili proširiti svoj način i prostor rada – ‘rebrendirati’ se.

„Ove večeri otvorili smo novu stranicu u komunikaciji, u prisutnosti u Crkvi, u medijima i u odnosu s ljudima. Mi ne bismo htjeli više samo biti izdavač knjiga, nego bismo htjeli biti i oni koji idu u susret ljudima, tamo gdje oni jesu, u župama, u školama, na ulici i drugdje. Zato nudimo i neke događaje i zato ćemo nuditi neke specijalne projekte”, izjavio je don Mihovil Kurkut za agenciju IKA i najavio onaj, najaktualniji, koji je upravo u tijeku – „Evo me” – odgojno evangelizacijski projekt župne kateheze.

„Nudit ćemo mnoge sadržaje za mlade i za njihove odgojitelje. Na poseban način trenutno radimo jedan krizmanički pilot-projekt u koji smo uključili devet župa iz cijele Hrvatske. Ako Bog da, kroz godinu dana to će postati javno dostupno svima. Trenutno odgajamo odgajatelje, odgajamo katehete kako raditi s djecom”, rekao je direktor Salesiane.

Uz uvodni promotivni video sa skejterima, sve je na početku pozdravio provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo riječima kako je „važno biti s mladima i mladima donijeti Krista”, dok je u ime nakladnika Luka Tripalo, pred dvjestotinjak okupljenih u dvorištu, još pojasnio da će salezijanci, u novom iskoraku svoga poslanja, popeti se ne samo na ‘skejt’, nego i na Mount Everest ako su tamo mladi.

„To je zato jer nas je don Bosco zarazio idejom da u svakoj osobi, pogotovo svakoj mladoj osobi, je jedna točka otvorena dobru. Ta točka je jedinstvena koliko je i ta osoba jedinstvena kroz koju na koncu i Bog može djelovati. Naša je zadaća pomoći da mladi pronađu tu točku, ali ne kao gotov proizvod, već ćemo doći među njih sa ‘sirovinom’ i od nje stvoriti nešto novo, nešto veliko, i u tome pronaći tu točku dobra”, rekao je Tripalo.

Majka šestero djece Mislava Dubravčić govorila je o knjigama koje bi željela čitati kao pomoć u odgoju djece, a što su je prethodno i tražili iz ove nakladničke kuće.

Dječja psihologinja i psihoterapeutica Ljubica Duspara je istaknula važnost stručnih naslova koji u konačnici svakog čitatelja moraju usmjeriti prema konkretnoj osobi i konkretnom životu.

Vlč. Tomislav Šagud – u kontekstu spomenutog aktualnog projekta ‘Evo me’ – priznao je da će mu biti puno lakše pripremiti susrete kada bude imao potrebne materijale. Moći će i nove grupe i skupine okupiti jer mu nekada treba i više dana za dobro pripremiti jedan susret, a s gotovim dobrim materijalima Salesiane to će se smanjiti na par sati.