Studenti

Prvi sastanak, koji je predvodio predstojnik Ureda i nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih Ivica Budinšćak održan je u četvrtak, 1. ožujka u Zagrebu, izvijestio je nadbiskupijski Ured za pastoral mladih.

Odjel je sastavljen od predstavnika studenata Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta te predstavnika udruga zavičajnih klubova, a trebao bi djelovati na dvije razine. Prva je kroz fond „Mladi za mlade” iz kojeg bi se stipendirali siromašni studenti ili studenti bez roditelja te kojima bi se pružila trenutačna pomoć u slučaju potrebe.

Njime bi upravljalo vijeće sastavljeno od 7 članova, a izvještaj o njegovu korištenju podnosio bi se svake godine u rujnu na velikom hodočašću mladih u Mariju Bistricu. Fond bi sakupljao sredstva i kroz princip „kutije solidarnosti” koja bi bila postavljena na svim događajima Ureda za pastoral mladih, uključujući i veliki koncert duhovne glazbe.

Druga razina odnosila bi se na pomoć studentskim projektima, posebno udrugama zavičajnih klubova. Jedan od takvih projekata, kojemu je pomoć Ureda već ponuđena, je hodočašće studenata u Mariju Bistricu koje organizira Udruga zagorskih studenata u lipnju ove godine.(ika/bitno.net)