Redovnica iz Hrvatske s. M. Benedikta Nina Krapić MVZ postala je dio tima Dikasterija za komunikacije Svete Stolice, izvijestila je Hrvatska redovnička konferencija.

Sestra Benedikta Nina je članica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog iz Rijeke. U sklopu projekta Dikasterija je od rujna 2023. godine bila uključena u rad Vatikanskih medija. Nakon tog iskustva postala je dio tima Teološko-pastoralnog odjela Dikasterija za komunikacije kao specijalistica za strateško komuniciranje.

Dikasterij za komunikacije nadzire i koordinira cjelokupnu komunikacijsku mrežu Svete Stolice, kako bi cijeli sustav integralno odgovarao potrebama evanđeoskoga poslanja Crkve. U nadležnosti Dikasterija su Vatican News, dnevne novine L’Osservatore Romano, Vatikanska izdavačka kuća Libreria Editrice Vaticana, Vatikanski mediji, Radio Vatikan i filmoteka. Dikasterij u suradnji s Državnim tajništvom koordinira institucionalnu internetsku stranicu Svete Stolice i institucionalnu komunikaciju Tiskovnog ureda Svete Stolice. Također, produbljuje i razvija ispravne teološke i pastoralne aspekte djelovanja Crkve na području komunikacije i promiče formaciju na tom području. Jedna od zadaća je osigurati da vjernici postanu sve svjesniji vlastite komunikacijske odgovornosti i važne uloge koju na tom području imaju.

Sestra Benedikta Nina završila je Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, a specijalizirala je Odnose s javnošću na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Doktorandica je na Papinskom sveučilištu „Gregoriana“, također u području komunikacija.

Sestra Nina Benedikta je do ulaska u samostan radila kao novinarka. U Družbu sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga stupila je 2014. godine. Kao sestra milosrdnica dosad je služila u socijalnoj skrbi i u medijima. Bila je suradnica na Hrvatskome katoličkom radijuRadio Mariji i na portalu Mreže Riječi. Radila je kao pravnica u Domu za žene i djecu – žrtve nasilja u obitelji Sv. Ana u Rijeci. Do odlaska u Vatikan je vodila Tranzitni punkt za migrante u Rijeci.