Svakoga dana u 12 sati, počevši od blagdana Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa (27. prosinca 2020.), molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih Vrata u Zagrebu – Gornji Grad, želimo poduprijeti borbu protiv virusa Covid-19.

Stoga pozivamo sve vjernike, a naročito vjernike grada Zagreba, kao i sve ljude dobre volje, koji ne mogu osobno sudjelovati u ovoj molitvi, da točno u podne zastanu te se molitveno i u duhu priključe ovoj molitvi na Kamenitim Vratima iz svojih domova, škola, fakulteta ili radnih mjesta.

Čudesno sačuvan u požaru (31. svibnja 1731.), lik Majke Božje od Kamenitih Vrata postao je znakom da u srcu grada Zagreba Majka Božja želi na osobit način biti prisutna kao zaštitnica i utočište svima koji joj povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti molimo svakoga dana da Gospa čuva u Zagrebu i Domovini sve obitelji, svako dijete, sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe i beskućnike od pandemije virusa Covid-19 kako bismo se što prije oslobodili “okova” ove bolesti.

“Ta Bogu ništa nije nemoguće” (Lk 1, 37).

Preporučamo moliti ovu molitvu:

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti Lik nije izgorio u razorno požaru Kamenitih vrata. Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu Zagreba želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike; siromahe i beskućnike našeg grada. Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinog Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene. Kraljice mira, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetog Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova. Amen. Majko Božja Kamenitih vrata, Zaštitnice grada Zagreba, moli za nas!