U petak 8. veljače u Dvorani “Dinko Lukarić” na riječkoj Kozali s početkom u 20 sati održat će se prvi veliki slavljenički duhovni koncert humanitarnog karaktera pod nazivom “Rijeka milosti”, prenosi internetska stranica Riječke nadbiskupije. Sav prikupljeni prihod namijenjen je “Kući utočišta” u Rijeci. Događaj organizira udruga “Depaul Hrvatska”, hrvatski ogranak međunarodne karitativne organizacije “Depaul International” u suradnji s Uredom za mlade Riječke nadbiskupije. Koncert su u petak 11. siječnja u Informativnom centru Grada Rijeke najavili: dr. sc. s. Veronika Mila Popić, predsjednica Depaula Hrvatska i voditeljica Kuće utočišta, vlč. Josip Pende, povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije i fra Ivan Dominik Iličić, studentski kapelan.

Naziv koncerta je “Rijeka milosti” i njegovo prvo izdanje ima humanitarni karakter. Sav prikupljeni prihod bit će doniran Kući utočišta, dnevnom centru za beskućnike i ostale osobe u riziku od siromaštva te socijalne isključenosti. Projekt je to udruge Depaul Hrvatska i vode ga Sestre milosrdnice u Rijeci. Svojim korisnicima pruža mogućnost toplog obroka (oko 80 obroka dnevno), usluge higijene (osobna higijena i higijena rublja), stručno savjetovanje i vanjski rad. Predsjednica Depaula Hrvatske i voditeljica Kuće utočišta s. Veronika Mila Popić poručila je kako je u lipnju 2018. godine u Rijeci pokrenuta inicijativa “Mjesto koje zovemo dom”. Cilj je do konca 2020. godine radikalno umanjiti broj beskućnika u gradu Rijeci, a ovaj humanitarni koncert dio je programa koji će se događati u gradu na Rječini i koji će pomoći radu ove karitativne ustanove.

Rijeka milosti izlit će se 8. veljače Dvoranom “Dinko Lukarić” u večeri na kojoj će nastupiti: Petar Buljan (Božja pobjeda), fra Marin Karačić, Amorose, SKAC bend Split, Zbor mladih Riječke nadbiskupije, Duhovni kutak, Božja slava bend, Rahela Grozdanov i Zajednica Krista Kralja. Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti u Kući utočišta, župnim uredima, Centru za mlade “Bl. Miroslav Bulešić”, u Dvorani “Dinko Lukarić” neposredno prije početka koncerta te naručiti putem Facebook stranice Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije. Župe u kojima će se već ovu nedjelju, 13. siječnja, moći kupiti karte su: Uznesenja BDM (Vela crikva), Sušak, Gornja Vežica, Kozala, Krnjevo, Srdoči, Gornja Drenova, Brešca, Grobnik, Jelenje, Bakar, Hreljin, Zlobin, Križišće, Crikvenica, Selce, Volosko, Dramalj, Tribalj, Malinska, Delnice i Senj.

Helena Anušić | Bitno.net