Rijeka

Najbogatiji program predviđen je za sam blagdan 15. lipnja, a središnji je događaj misno slavlje koje će u 18 sati predvoditi glavni tajnik Sinode biskupa nadbiskup Nikola Eterović. U Godini mladih, u svečanu procesiju od katedrale sv. Vida, preko Korza do Trga riječke rezolucije, posebno su pozvani mladi iz župa Riječke nadbiskupije. Nakon mise u 20 sati na Trgu riječke rezolucije održat će se Vid fest – festival duhovne glazbe.

U 11 sati riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodit će pontifikalnu misu u katedrali, a na njoj će po deseti put dodijeliti deset medalja sv. Vida ovogodišnjim laureatima, vjernicima koji su svojim svjedočkim životom zaslužili to priznanje.

Na sam Dan sv. Vida mise u katedrali slavit će se još u 7, 8 i 9.30 sati na talijanskom jeziku koju predvodi tršćanski biskup u miru Eugenio Ravignani.

Program proslave na konferenciji za novinare predstavili su rektor katedrale mons. Ivoslav Linić, generalni vikar mons. Emil Svažić te voditeljica Kabineta gradonačelnika Doris Šajn. Grad Rijeka koordinirao je bogat program koji će građanima pružiti kulturne, umjetničke i kulinarske trenutke, ali prije svega priliku za druženje. Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se 13. lipnja u HNK Ivan pl. Zajc. (ika/bitno.net)