Nastup

Redovnice nastupaju, tako je naslovljen naš video iz Siska sa susreta mladih. Što reći o samoj ideji nastupa sestara? Inicijativa za jednu ovakvu koreografsku izvedbu je pokrenuta od Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja pri Hrvatskoj konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica i voditeljice s. Ane Begić.

Trebalo je samo posao prepustiti mladim sestrama u ruke i dati im povjerenje, što je Povjerenstvo i učinilo, i naravno dobilo veoma  radostan odgovor izvedbom u Sisku. Iako nas je tehnika pokušavala zaustaviti, nismo se dale i bile smo ustrajne do kraja, jer čemu sav uloženi trud a da mladi to nisu uspjeli vidjeti. Sudeći po pljesku mladosti okupljene oko crkve sv. Kvirina uvjerene smo da im se sve skupa svidjelo. Naravno ne možemo izostaviti ovdje niti činjenicu da su Redovnice nastupale i kad je papa Benedikt XVI. bio na Trgu s mladima također u pred programu, tada su izvodile pjesmu Moj Isus na znakovnom jeziku što je također ostalo zabilježeno i prepoznato među mladima, a nama je dalo samo elana za naprijed.

Hvala svim mladima koji su iz našeg truda prepoznali da je ovo sve iz ljubavi Kristove samo za njih, kako bi i njih kroz pjesmu, veselje i radost približile Kristu.

s. Ana Begić