ZAGREBAČKA KATEDRALA

Proslavljen 49. svjetski dan molitve za duhovna zvanja

Ovogodišnju proslavu organizirali su Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije i Povjerenstvo za promicanje redovničkih zvanja pri HKVRPP-u.

MolitvaFoto: IKA
Svjetski dan molitve za duhovna zvanja proslavljen je u četvrtak 26. travnja u zagrebačkoj katedrali. Svečanu euharistiju i molitvu predvodio je zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić u koncelebraciji s desetak svećenika. Ovogodišnju proslavu organizirali su Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije i Povjerenstvo za promicanje redovničkih zvanja pri HKVRPP-u.

U homiliji biskup Pozaić se osvrnuo na primjer Isusova učenika Filipa koji je bio sav u službi navještaja uskrslog Isusa. On nam je svima primjer kako treba naviještati i dovoditi Isusu. Istaknuo je također važnost euharistije u kojoj se crpi snaga duhovnog života i otkriva kako je poziv dar Božje ljubavi.

U bogoslužju su sudjelovali redovnički bogoslovi i redovnice, a pjevanje je predvodio zbor Karmelske mladeži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju euharistije nadbiskupijski povjerenik za duhovna zvanja Dubravko Škrlin Hren zahvalio je svima, pritom istaknuvši „ljepotu naše raznolikosti, ali i jedinstva sabrana oko Krista, a sve u službi promicanja, otkrivanja i svjedočenja ljepote duhovnog poziva”.

Drugi dio proslave nastavljen je u dvorani „Vijenac” u kojoj su bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa prikazali predstavu „Čovjek koji je bio Četvrtak. Noćna mora” u režiji bogoslovskog prefekta Ivana Dodleka. (ika/bitno.net)

Objavljeno: 28. travnja 2012.

Možda vam se svidi