MolitvaFoto: IKA
Svjetski dan molitve za duhovna zvanja proslavljen je u četvrtak 26. travnja u zagrebačkoj katedrali. Svečanu euharistiju i molitvu predvodio je zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić u koncelebraciji s desetak svećenika. Ovogodišnju proslavu organizirali su Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije i Povjerenstvo za promicanje redovničkih zvanja pri HKVRPP-u.

U homiliji biskup Pozaić se osvrnuo na primjer Isusova učenika Filipa koji je bio sav u službi navještaja uskrslog Isusa. On nam je svima primjer kako treba naviještati i dovoditi Isusu. Istaknuo je također važnost euharistije u kojoj se crpi snaga duhovnog života i otkriva kako je poziv dar Božje ljubavi.

U bogoslužju su sudjelovali redovnički bogoslovi i redovnice, a pjevanje je predvodio zbor Karmelske mladeži.

Na kraju euharistije nadbiskupijski povjerenik za duhovna zvanja Dubravko Škrlin Hren zahvalio je svima, pritom istaknuvši „ljepotu naše raznolikosti, ali i jedinstva sabrana oko Krista, a sve u službi promicanja, otkrivanja i svjedočenja ljepote duhovnog poziva”.

Drugi dio proslave nastavljen je u dvorani „Vijenac” u kojoj su bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa prikazali predstavu „Čovjek koji je bio Četvrtak. Noćna mora” u režiji bogoslovskog prefekta Ivana Dodleka. (ika/bitno.net)