Sisačka gradonačelnica prozvala je jučer u govoru na skupu u Brezovici Crkvu (katoličku), a kako su prenijeli mediji. Ona je netočno, bez ikakve argumentacije, za „aveti prošlosti”, koje se tobože bude, okrivila „Crkvu i HDZ”. Kako spomenuta dužnosnica ne može ni spomenuti riječ „križ” koji je u Brezovici postavilo Povjerenstvo za označavanje stratišta Sisačko-moslavačke županije, a posvetio sisački biskup, ona je rekla da je „taj kamen” financirala Crkva, što nije istina. Sisačko-moslavačka županija financirala je postavljanje „bijelih križeva” na mjestima masovnih grobnica, u koje su bačena tijela ubijenih Hrvata poslije II. svjetskog rata, a čije je postavljanje pokrenula Udruga hrvatskih domobrana, a biskup je bio na blagoslovu i molitvi za mrtve.

Zar se nema ni toliko humanosti te se želi zabraniti i molitvu za mrtve? No, to se ipak ne može zabraniti i nikada neće jer istina o komunističkim zločinima sve više izlazi na svjetlo ma koliko ju totalitarne aveti komunističke prošlosti i neokomunističke sadašnjosti nijekale i željele prikriti. Gradonačelnica govori i o „krivotvorinama” i „nepostojećim žrtvama”, a činjenica je da su podaci koji su ispisani na ploči podno spomen-križa službeni podaci PU sisačko-moslavačke. Na kilometar i pol dugu stratištu u šumi Brezovici ubijeno oko 6000 ljudi, a na području Sisačko-moslavačke županije evidentirano je 119 masovnih grobnica s više od 45.000 tijela bešćutno ubijenih žrtava partizansko-komunističkih zločina počinjenih tijekom i neposredno poslije II. svjetskog rata.

Mi kao Crkva imamo pravo i dužnost ne dopustiti da se istina zaboravi i da se nametne šutnja o hrvatskoj prošlosti, što sigurno ne može voditi dobru u hrvatskoj budućnosti, te neprestano moliti za mrtve, da im Gospodin udijeli mir, kad ih neki ljudi ne žele ni vidjeti, i za žive da se odreknu zla, uvide istinu i prestanu s iznošenjem laži i stvaranja podjela.

Sisačka biskupija | Bitno.net