Goranski sportski centar, čiji je osnivač Primorsko-goranska županija, u suradnji s Riječkom nadbiskupijom zaposlit će beskućnike, korisnike prihvatilišta Ruža sv. Franje u Rijeci, objavio je zamjenik župana Marko Boras Mandić na današnjoj konferenciji za medije.

Boras Mandić istaknuo je kako je jedan korisnik prihvatilišta od 15. lipnja sezonski zaposlen u Goranskom sportskom centru na popularnom izletištu i skijalištu Platak, no on ne bi trebao biti i jedini.

“Mislimo da je ovo jedna jako lijepa priča, i pitamo se zašto ljudi ne bi dobili novu priliku za reintegraciju u svijet rada, kad je Županija već među osnivačima GSC-a, proračunski pokriva te potrebe, a radnika na Platku nam stalno nedostaje”, prenosi njegovu izjavu Novi list.

Zamjenik župana istaknuo je da će svi biti zapošljavani na određeno vrijeme, kao sezonci, dodavši kako nema razloga da ih se ponovno ne angažira i za vrijeme zimske sezone na Platku. Beskućnici bi trebali raditi na svim poslovima koje rade i drugi zaposlenici centra Platak kao što su održavanje objekata i iznajmljivanje opreme.

“Pratit ćemo kako se projekt bude razvijao, nadamo se kako će uspjeti, proširiti se te donijeti jednu novu humaniju dimenziju Platku”, zaključio je Boras Mandić.

Na konferenciji je sudjelovao i kolumnist Bitno.neta, Marin Miletić, koji se u ime Riječke nadbiskupije i prihvatilišta za beskućnike Ruža svetog Franje i Uličnih svjetiljki zahvalio na inicijativi zapošljavanja beskućnika.

“Lijepo je kade institucije brinu o potrebitima, zahvaljujem se Primorsko-goranskoj županiji na konkretnoj akciji. Nadam se da će projekt pokazati svoju svrhu i da će se nastaviti i dalje”, rekao je Miletić, dok Novi list prenosi kako bi posao trebao dobiti veći dio od 14 korisnika prihvatilišta za beskućnike u Rijeci.

Tino Krvavica | Bitno.net