Prenosimo_Tko je ukrao istinu, demokraciju i slobodu govora

Priča oko plakata jedne kazališne predstave razotkrila je stvarno lice količine netrpeljivosti, netolerancije i diskriminacije prema građanima vjernicima u društvenom i javnom životu te nasilnog pokušaja njihove getoizacije.

Od ministrice kulture smo neki dan mogli doznati novu definiciju umjetnosti i slobode izričaja. Ispada da što više pljuneš, gaziš, vrijeđaš, ismijavaš, ponižavaš, diskriminiraš vjernike i vjerske osjećaje građana to si veći umjetnik. Nikako ne treba, ne samo po njoj nego i prema brojnim drugim predstavnicima ove i ovakve vlasti, ograničavati slobodu pljuvanja i ponižavanja katolika u Hrvatskoj i to preko njima najsvetijih simbola vjere. Kada se to čini, to nisu uvrede nego umjetnički izričaj i sloboda govora.

S druge strane, kada neki predstavnik Katoličke crkve bilo što izjavi, ali doslovno bilo što, isti ti zagovornici ‘slobode govora’, ‘umjetnosti’ i ‘tolerancije’ ušutkavaju, tjeraju izvan prostora javnog dijaloga i rasprave ne samo njih, već i građane vjernike, udruge roditelja, sve one koji misle drugačije.

Ovakvi postupci vlastiti su totalitarnim režimima i nametanju jednoumlja, a što je nedopustivo u slobodnoj i demokratskoj državi.

Već duže vrijeme svjedočimo iznimnoj neprofesionalnosti, pristranosti, neobjektivnosti novinara i izvrtanju ključnih informacija o stvarnim stavovima onih koji zastupaju stavove suprotne trenutnom vladajućem režimu i osobito svjetonazoru temeljenom na rodnoj ideologiji. Redovito se u emisijama osigurava brojčana ‘nadmoć’ gostiju sklonih režimu, a pojedine udruge su promovirane u glasnogovornike Kukuriku koalicije te im se daje značenje nesrazmjerno broju članova i značaju koji imaju u populaciji za koju se predstavljaju kao njezini ‘zastupnici’.

Ponukani optužbama ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje, g. Vinka Filipovića koji osobno na javnim nastupima i putem medija pokušava plasirati tezu o ‘stvarnim razlozima uključivanja udruge Glas roditelja za djecu (Grozd) u raspravu o zdravstvenom odgoju, a koji prema njegovome tumačenju leže u financijskim interesima‘, u interesu javnosti iznosimo slijedeće podatke o financiranju udruga koje su uključene u raspravu o zdravstvenom odgoju, a kako bi građani mogli sami donijeti određene zaključke.

Iako će g. Filipović tvrditi kako udruge nemaju što raditi u školama, autori čak 7 od 16 naslova preporučene literature za 4. Modul: Spolna/rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje su udruge s ovog popisa.

O ljudima ponekad najbolje govore njihovi prioriteti. Tako premijer Milanović ima npr. vremena satima pričati sa premijerom Srbije, ali nema niti sekunde vremena za hrvatske roditelje ili predstavnike Katoličke crkve.

Slijedom navedenog, pozivamo g. Vinka Filipovića, ministra Željka Jovanovića i premijera Zorana Milanovića da javno objave i dokumentiraju broj članova i korisnika programa/projekata udruga na koje je utrošen navedeni novac nas poreznih obveznika.

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac

Podaci za period od 2005. – 2011.

(nedostaju podaci za 2012., ali će oni nakon što budu objavljeni dodatno ‘podebljati’ ove iznose):

Izvor: http://www.uzuvrh.hr/potpore.aspx?pageID=58

B.A.B.E.                                                                                                5.889.937,19 KN

CESI                                                                                                       4.202.408,00 KN

CENTAR ZA MIR, NENASILJE I LJUDSKA PRAVA                    4.003.897,50 KN

FORUM ZA SLOBODU ODGOJA                                                    3.084.276,93 KN

ŽENSKA SOBA                                                                                    2.923.625,57 KN

ISKORAK                                                                                              2.043.085,00 KN

DOMINE                                                                                              1.803.536,00 KN

RODE                                                                                                        832.237,00 KN

ŽENSKA MREŽA HRVATSKE                                                              393.000,00 KN

KONTRA                                                                                                  312.755,00 KN

CESI, BABE, DELFIN zajednički projekt                                        180.000,00 KN

INQUEERZICIJA                                                                                       60.000,00 KN

ZAGREB PRIDE                                                                                        71.000,00 KN

SVEUKUPNO ZBROJ:                                                                   25.799.758,07 KN

 

Udruga Grozd                                                                                       327.016,52 KN

Preuzeto s portala www.udruga-bas.hr