Prenosimo

Udruga Vigilare oštro prosvjeduje zbog gostovanja i nastupa seksologa i zagovaratelja pedofilije Gerta Hekme koji je 26. ožujka 2013. u 19 sati održao predavanje na Queer festivalu u Medijateci Francuskog instituta (Preradovićeva 5) u Zagrebu.

Gert Hekma predavač je o rodu i seksualnosti na Katedri sociologije i antropologije Sveučilišta u Amsterdamu. Bio je član uredničkog vijeća spornog pedofilskog časopisa „Paidika“ koji je izlazio u Nizozemskoj (1987. – 1995.) te je autor, između ostaloga, i Enciklopedije perverzija. Podsjetimo, u predgovoru prvog izdanja pedofilskog časopisa „Paidika“ koji potpisuje uredništvo, stoji:

„Početna točka časopisa Paidika nužno je naša svijest o nama samima kao pedofilima… Tlo na kojem stojimo je nastanak i razvoj pedofilske svijesti i identiteta u povijesti… Mi namjeravamo biti forum za razvijanje ove svijesti… Naša je tvrdnja da je ugnjetavanje pedofilije dio većeg suzbijanja seksualnosti, i da to suzbijanje u cjelini predstavlja iracionalan izraz represije vlasti… Ugnjetavanje pedofilije je stoga opasno u širem smislu, ne samo za pedofile. Kroz izdavanje znanstvenih studija, temeljito dokumentiranih i pažljivo promišljenih, namjeravamo pokazati da je pedofilija bila, i ostala, legitiman i produktivan dio cjelokupnog ljudskog iskustva.“ (cijeli tekst nalazi se u privitku).

Ovo su samo neke od skandaloznih izjava iz intervjua s Gertom Hekmom koji Vam šaljemo u privitku i koji se može naći na internetu (stranica Sveučilišta u Amsterdamu):
„Provodio sam mnoga povijesna istraživanja, i ako proučavate povijest homoseksualnosti, nužno ćete doći do pedofilije… Mislim da moramo djeci omogućiti razvijanje vlastitih želja i zato je spolni odgoj vrlo važan… Rekao bih da se može sniziti najnižu dobnu granicu. Ne bih odmah tražio da to bude šest godina, dvanaest godina izgleda kao dobra dobna granica, zasada… Mislim da je vrlo važno investirati u dobar odgoj.“

Smatramo skandaloznim i potpuno neprihvatljivim da se iz državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne samouprave, sufinanciraju i potiču programi u kojima se ugošćuju otvoreni promicatelji pedofilije čime oni dobivaju prostor za promicanje i širenje nelegalne djelatnosti koja je prema zakonima Republike Hrvatske kažnjiva.

Stoga, od Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba i Odjela gradske uprave za kulturu grada Rijeke zahtijevamo da:
1. žurno obustavi dodjelu svih financijskih sredstava iz državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne samouprave udruzi Queer Zagreb i Queer festivalu;

2. uputi ispriku svim hrvatskim građanima jer su financiranjem Queer festivala omogućili gostovanje zagovaratelja pedofilije u glavnom gradu Hrvatske.

Apeliramo na francusko Veleposlanstvo da:
istraži tko je odgovoran za gostovanje zagovaratelja i promicatelja pedofilije u prostorima Francuskog instituta s kojim usko surađuje.
Također, apeliramo na sve druge pokrovitelje, među kojima posebno Školsku knjigu koja izdaje školske udžbenike za djecu, da:
obustave financiranje i podupiranje ovakvih projekata.

Podsjećamo da je literatura udruge Queer Zagreb preporučena literatura Kurikuluma zdravstvenog odgoja za 4. modul (Bijelić, N. i Hodžić, A. (2012) Edukacijski program ZAJEDNO protiv homofobije i nasilja u školama. Zagreb: Queer Zagreb; Hodžić, A. i Bijelić, N. (2012) Izvještaj istraživanja o mišljenjima i stavovima prema homoseksualnosti u srednjim školama u Zagrebu. Zagreb: Queer Zagreb) što ponovno potvrđuje naše ranije navode da pripadnici i zagovaratelji pedofilskog pokreta u svijetu, imaju utjecaj na sadržaje Kurikuluma zdravstvenog odgoja u Republici Hrvatskoj.

Iz navedenih razloga ponavljamo zahtjev MZOS-u i ministru Željku Jovanoviću te AZOO-u i ravnatelju Vinku Filipoviću da se:

1. provede istraga o izravnom i neizravnom utjecaju deklariranih pedofila i zagovaratelja pedofilije Thea Sandforta, Verna Bullougha, Erwina Haberlea i Gerta Hekmea na sadržaj Kurikuluma zdravstvenog odgoja i ostalih sadržaja u obrazovnom sustavu,

2. smjesta poništi 4. modul Kurikuluma, izrade nova najmanje dva programa 4. modula te roditeljima omogući demokratsko pravo izbora u skladu s njihovim sustavom vrijednosti i svjetonazorom, što je njihovo ustavom zajamčeno pravo.

Pozivamo i pravobraniteljicu za djecu gđu Milu Jelavić da se zauzme u obranu djece i reagira na još jedan izravan pedofilski skandal u našoj zemlji koji izravno ide na štetu prava djece.
Apeliramo na Ministarstvo unutarnjih poslova i druge nadležne institucije, zbog očitih činjenica da su zagovaratelji pedofilije i deklarirani pedofili boravili na području Hrvatske, a neki od njih na poziv Aleksandra Štulhofera, udruge Queer, a moguće i trećih osoba/institucija, da:
istraže i objave informacije o kretanju, boravku i aktivnostima deklariranih pedofila i zagovaratelja pedofilije T. Sandforta, V. Bullougha, E. Haberlea i Gerta Hekme na području Hrvatske.

S poštovanjem,

udruga Vigilare