POKOJ VJEČNI DARUJ MU GOSPODINE

Preminuo vlč. Krunoslav Pačalat

Prije tri godine vlč. Pačalat imao je dva moždana udara. No, premda teško bolestan nastavio je komunicirati s s vjernicima preko društvene mreže.

Foto: Facebook

Svećenik Varaždinske biskupije vlč. Krunoslav Pačalat preminuo je nakon duge i teške bolesti u subotu 21. prosinca ujutro u bolnici u Virovitici.

Vlč. Krunoslav Pačalat rođen je 3. siječnja 1973. godine u Varaždinu od oca Ivana i majke Đurđice. Osnovnu školu polazio je zajedno s bratom Anđelkom u rodnom mjestu Jalžabet, u župi svete Elizabete. Kao polaznik dječjeg vrtića postao je ministrant na poziv tadašnjeg župnika preč. Stjepana Golubića. Ministrant je bio punih devet godina, sve do polaska u sjemenište na Šalati.

Volio je odlaziti u crkvu i sudjelovati u životu župe te tako bio rado ministrant župniku preč. Golubiću koji ga je uvijek oduševljavao predanim svećeničkim služenjem narodu. Župnikova blizina mu je bila veliki poticaj da razmišlja o svećeničkom pozivu kojem se nakon 8. razreda odazvao. U Zagrebu na Šalati završio je Klasičnu gimnaziju godine 1992. Potom se na Katoličkome bogoslovnom fakultetu i Bogoslovnom sjemeništu spremao za svećeničko zvanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za đakona je zaređen u jesen 1997. godine, a za svećenika 29. lipnja 1998., zajedno sa šestoricom svojih kolega u varaždinskoj katedrali, kao prvi svećenici zaređeni u toj katedrali od osnutka Varaždinske biskupije. Mladu misu imao je tjedan dana nakon ređenja, 5. srpnja 1998. u rodnoj župi sv. Elizabete u Jalžabetu. Po dekretu varaždinskog biskupa Marka Culeja poslan je za kapelana u Pitomaču, gdje je dvije godine obavljao tu službu. Tu je stekao dragocjeno iskustvo u radu s mladima, ministrantima, bračnim parovima za svoj kasniji samostalni svećenički pastoralni rad.

Nakon službe kapelana u župi sv. Vida u Pitomači, po dekretu varaždinskog biskupa Culeja postavljen je u Koprivnici dušobrižnikom Županijske bolnice i Doma umirovljenika te župnikom novoosnovane župe blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici, kao prvi župnik te župe (životopis preuzet s mrežne stranice župe bl. Stepinca u Koprivnici). Prije tri godine vlč. Pačalat imao je dva moždana udara. No, premda teško bolestan nastavio je komunicirati s s vjernicima preko društvene mreže.

IKA | Bitno.net


Objavljeno: 21. prosinca 2019.
  • Oznake:

Možda vam se svidi