Sinoć je u dobi od 68 godina u klinici za plućne bolesti Jordanovac preminuo popularni hrvatski pjevač Jasmin Stavros.

Stavros je proteklih godina u medijima i u više hrvatskih svetišta svjedočio o značaju vjere za svoj život.

“Danas ne mogu živjeti bez Boga. Redovito idem na misu, ispovijedam se, a nedavno sam otkrio i ovo divno Svetište svetog Josipa. Onu knjižicu, molitvenik ‘Idite k Josipu’, koju sam ovdje dobio, već sam svu istrošio. Svaki dan nešto iz njega pročitam. Kad imam neki koncert, moji glazbenici to znaju, uvijek se prije koncerta povlačim u tišinu. Tada molim da Bog kroz mene progovara”, rekao je Stavros gostujući u siječnju 2020. godine u svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Često je isticao presudni utjecaj svoje supruge Žarke za okretanje vjeri kazavši kako je cijelo vrijeme bila uz njega i molila za njega “sve dok i sam nisam shvatio koliko je Bog velik”.

Stavros je imao dvojicu sinova, starijeg Milu i mlađeg Krešu. Mlađi sin gotovo cijeli život ima zdravstvenih problema o kojima je i sam pjevač govorio kroz pogled vjere:

“Obično kad želimo nešto na silu napraviti sve se izjalovi. Bog jednostavno ima svoj plan. Tako i do kad ću ja nositi taj moj teški križ, a on je stvarno toliko težak da mi ga već jedva leđa nose. Pretežak je.”

“Čovjek bi u mojoj situaciji bez problema posrnuo za alkoholom ili nekom drogom da pobjegne od tih problema. Međutim ja sam rješenje pronašao u Svetom pismu i to mi je izlaz iz te teške priče.”