Sprovod pokojnog don Nede Nedića bit će na zagrebačkom groblju Miroševac u petak, 17. prosinca u 12.30 sati. Misa zadušnica služit će se nakon sprovoda, u 14 sati u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji.

Don Nedo Nedić rodio se u Tišini (Bosanski Šamac, BiH) 26. rujna 1952. od oca Ive i majke Mare. U rodnoj župi istoga je dana i kršten, a 20. kolovoza 1961. tu je primio i sakrament potvrde od mons. dr. Marka Alaupovića, vrhbosanskog nadbiskupa.

Nakon završene osnovne škole u Bosanskom Šamcu odlučuje postati salezijanac svećenik i ulazi u salezijansko sjemenište u Rijeci. Tu pohađa Salezijansku srednju školu za spremanje svećenika, današnju Salezijansku klasičnu gimnaziju.

Nakon završenog jednogodišnjeg novicijata u Križevcima, polaže prve redovničke zavjete u Salezijanskoj družbi 7. kolovoza 1971. Pošto je 1973. maturirao, odlazi na jednogodišnje služenje vojnog roka.

Teologiju studira na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Kao student, član je uredništva „Spectruma“, lista studenata KBF-a. Po završenom studiju, nakon đakonskog ređenja 28. ožujka 1982. poglavari ga šalju u Rijeku gdje je predavač hrvatskog jezika i umjetnosti u Salezijanskoj srednjoj školi za spremanje svećenika. Kardinal Franjo Kuharić zaredio ga je 26. lipnja 1983. za svećenika. Kao svećenik bio je predavač u Salezijanskoj srednjoj školi za spremanje svećenika, kateheta studenata, kapelan i župnik u Zagrebu i Rijeci. U salezijanskim zajednicama bio je ravnateljev vikar i savjetnik u kućnom vijeću u Rijeci, Zagrebu i Zadru. Od godine 1986. do 1988. bio je član Katehetskog salezijanskog centra u Zagrebu. Od 2015. do 2021., tj. sve do smrti, bio je bolnički dušobrižnik u Zadru. Umro je u KBC Split nakon kratke i teške bolesti.