Preminula je Ena Šarac, hrabra 26-godišnja Osječanka koja se veći dio svoga života borila s tumorom na mozgu.

Vijest o njezinoj smrti objavila je prijateljica na Eninom Facebook profilu

“Enica najveća i najčistija duša ovog svijeta postala je nebeski anđeo. Čuvaj svoje roditelje koji će teško ovo preživjeti. Čuvaj svoje anđele.

Enica najveća i najčistija duša ovog svijeta postala je nebeski anđeo 😭🙏
Čuvaj svoje roditelje koji će teško ovo preživjeti 😭
Čuvaj svoje anđele 😭
Prijateljica Enicine obitelji

Objavljuje Eny ŠaracSubota, 8. svibnja 2021.

Osim što se godinama borila protiv tumora na mozgu, Eni je dijagnosticiran i tumor na kralježnici te leukemija, a u travnju je bila na operaciji glave. Također, zarazila se bolničkom bakterijom MRSA. Nažalost, postoperativni oporavak nije prošao kako je trebalo.

Njenu borbu s bolestima i operacijama karakterizirala je snažna vjera.

Nakon što se 2014. susrela s papom Franjom Ena Šarac je za 24 sata rekla: “Danas sam najsretnija djevojka na svijetu. I mogu slobodno viknuti da od danas počinje moj novi život.”

Tom prilikom nosila je i majicu s natpisom na talijanskom jeziku: Gazim trnovitim stazama već 12 godina i nikad neću odustati jer vjerujem u dragoga Boga, koji zna da imam snage nositi svoj križ. Sveti Oče, molim Vas, dođite u Hrvatsku i blagoslovite sve koji gaze iste takve staze – bolesne, nemoćne, siromašne, beskućnike i sve ljude kojima je potreban Vaš blagoslov.”

Ljude je posebno dirala njezina nesebičnost. Tako se prije nekoliko godina, u trenutku prikupljanja novca za vlastitu operaciju, odrekla pomoći te pozvala sve koji su joj htjeli poslati novac da ga preusmjere na račun Nore Šitum koja je tada hitno trebala ići na operativni zahvat u SAD.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine.