Kad ste zadnji put nekome napisali pismo ili uopće primili pismo? Neki pripadnici mlađih generacija nikada nisu napisali pismo. Komunikacija se svodi na tipkanje i snimanje glasovnih poruka. Međutim, pisanje pisama nekada je bio najvažniji oblik komunikacije.

11. svibnja obilježavamo Svjetski dan pisanja pisama.

Naš poznati misionar otac Ante Gabrić napisao je oko 8000 pisama roditeljima, rodbini, prijateljima i dobročiniteljima misija. Spavao je jako malo i bez obzira na umor i sve obaveze koje je imao, uvijek je pronalazio vrijeme da napiše barem par riječi zahvale. Njegova pisma iznimno su vrijedna za duhovni rast jer osjeti se živa ljubav prema Majci Božjoj, Isusu, Euharistiji i beskonačno pouzdanje u Boga. Otac Gabrić poznat je po entuzijazmu koji pršti iz njegovog radosnog srca i to bez obzira na problem u kojem se nalazi. Upravo ta živa radost osjeti se kroz njegova pisma.

Danas se rijetko pišu pisma i baš zato pozivamo vas da napišete pismo! U inat užurbanom vremenu u kojem živimo, odvojimo vrijeme i napišimo pismo. Napišite pismo misionaru ili misionarki. Naši misionari i misionarke nalaze se na raznim stranama svijeta: Albania, Antigva i Barbuda, Argentina, Benin, Bolivija, Brazil, Čile, DR Kongo, Ekvador, Haiti, Island, Kamerun, Kenija, Kosovo, Madagaskar, Maroko, Nigerija, Peru, Ruanda, Rusija, Salomonski Otoci, Tanzanija, Uganda i Zambija.

Posjetite stranicu Nacionalnog misijskog ureda u RH i upoznajte hrvatske misionare na poveznici ovdje.

Odaberite koga ćete razveseliti pismom i pošaljite na našu adresu: Papinska misijska djela, Ksaverska cesta 12a, 10000 Zagreb (na omotnicu navedite ime misionara kojem ste napisali pismo).

Pisma povezuju i donose radost. Potaknite djecu i školarce da napišu pismo i nacrtaju nešto. Upoznajte ih s hrvatskim misionarima i misionarkama. Međutim, ne propustite pomoliti se za misionara ili misionarku kojima pišete pismo. Jedna Zdravo Marijo i pismo kao malo djelo ljubavi vode ususret Bogu.

Sva pristigla pisma podijelit ćemo misionarima i misionarkama. Bit će to velika radost i zato nemojte žaliti vremena koje ćete uložiti kako biste napisali pismo.

Ujedinjeni u vjeri molimo za naše misionare i misionarke te ne zaboravimo da smo svi pozvani pomoći i biti misionari tamo gdje jesmo. Neka vas molitva i pisanje pisama ispune radošću!

Posjetite stranicu www.misije.hr i pratite aktivnosti Nacionalnoga misijskog ureda na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR i www.instagram.com/misije.hr. Za sve dodatne informacije slobodno se javite Nacionalnomu misijskom uredu u Zagrebu na telefon: 01/ 56 35 055 ili e-adresu: missio.croatia@misije.hr