„Službenim priopćenjem svi smo izrazili radost da je došao kraj mjerama koje su bile, moram reći, kod nas prilično umjerene u odnosu na neke druge zemlje i druge narode. Povodom ukidanja mjera, htio bih istaknuti dvije zahvale i pohvale.

Najprije, htio bih pohvaliti i zahvaliti medicinskom osoblju: liječnicima, a osobito medicinskim sestrama i tehničarima, koji su bili pravi heroji u ovom vrlo riskantnom i opasnom vremenu. Nije bilo lako suočiti se s bolesnicima, a znajući kako je opaka i zarazna bolest, mijenjati radna odijela koja su trebala i svaki dan to činiti. Zato bih zaista htio iskreno odati pohvalu i zahvalu medicinskom osoblju, liječnicima i medicinskim sestrama, na toj hrabroj gesti i svjedočanstvu koje su pokazali u svom medicinskom, liječničkom zvanju, ali i ljudskom. Siguran sam da  brojni koji su osjetili njihovu blizinu, nose tu zahvalnost u svom srcu“, poručio je nadbiskup Puljić.

Nadbiskup je podsjetio i na geslo djelovanja koje je promicao od početka pandemije u suočavanju s tom bolešću, a to je, prevencijom i molitvom u borbi protiv korona virusa.

„Osobito mi je drago čuti odjek i jeku ljudi koji su to prihvatili kao svoju ‘domaću zadaću’ pa, ne samo da su pokušavali održavati preporučene mjere, nego su zaista i svoje oči i svoje srce upravljali prema Nebu, znajući da je u Božjim rukama sudbina pojedinaca i naroda. Htio bih zaista zahvaliti svim moliteljima diljem Hrvatske, ne samo u Zadru.

Zaista se nije borilo samo medicinskim sredstvima i osobnim ponašanjem, nego i molitvom. Mi smo Bogu zahvalni da, kako je priopćeno, čini se da taj opasni virus postaje manje opasan, a i mi smo postali imuniji i jači, zahvaljujući i molitvenom daru i aktivnosti“, istaknuo je predsjednik HBK, mons. Želimir Puljić.