Predsjednik HBK nadbiskup Srakić čestitao čelnicima državnih ustanova

Predsjednik HBK dr. Marin Srakić uputio je čestitke prigodom Božića predsjedniku Republike Hrvatske, novom predsjedniku vlade Republike Hrvatske te novom predsjedniku Hrvatskog državnog sabora.

HBK
U čestitci predsjedniku vlade gospodinu Milanoviću među ostalim nadbiskup Srakić ističe da su nam više no ikad potrebi ljudi nade i jasnih i učinkovitih vizija kao i zajedništvo, suradnja i uzajamno podupiranje i pomaganje u svladavanju svih prepreka koje nam stoje na putu napretka i blagostanja.
U čestitci predsjedniku Hrvatskog državnoga sabora nadbiskup Srakić konstatira da se Hrvatska nalazi u vrlo izazovnom vremenu koje traži mudre odluke i hrabre ljude koji će na povijesnoj pozornici biti aktivni protagonisti stvaranja bolje Hrvatske i boljega svijeta.
U čestitci predsjedniku Republike Hrvatske nadbiskupa Srakića stoji: “Sa zahvalnošću sam primio Vašu čestitku prigodom svetkovine Božića i Nove godine koju ste uputili meni osobno i svim vjernicima Katoličke Crkve u našoj domovini Hrvatskoj i u iseljeništvu. Svake nas godine svetkovina Božića upućuje jedne na druge i pokazuje nam vrijednost zajedništva i uzajamne blizine. Kao što je Bog došao ususret čovjeku po rođenju svojega sina Isusa Krista tako smo i mi pozvani otvorena srca ići s dobrotom i ljubavlju jedni drugima. Stvoreni smo kao pojedinci s uzvišenim dostojanstvom, ali ne kao bića zatvorena sama u sebe nego kao bitno društvena bića otvorena za susret, dijalog i zajedništvo s drugima. Ta poruka blizine i zajedništva ima prevažno značenje upravo u ovom izazovnom vremenu prožetom krizom. Ondje gdje je prisutna solidarnost, uzajamno pomaganje i iskreno zajedništvo kriza se lakše podnosi, šire se prostori nade te se u takvom ozračju lakše otkrivaju putovi izlaska iz poteškoća i kriza. Dao Bog da nam ovogodišnja svetkovina Božića svima bude nadahnuće i poticaj da svi damo svoj doprinos građenju takvog ozračja. U tome duhu, poštovani gospodine Predsjedniče, Vama osobno, Vašoj cijenjenoj obitelji i svim Vašim suradnicima želim sretan Božić i puno uspjeha i svakoga blagoslova u novoj 2012. godini”, zaključuje nadbiskup Srakić svoju čestitku predsjedniku Josipoviću.

rv/bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Objavljeno: 24. prosinca 2011.

Možda vam se svidi