Predsjednik HBK dr. Marin Srakić uputio je čestitke prigodom Božića predsjedniku Republike Hrvatske, novom predsjedniku vlade Republike Hrvatske te novom predsjedniku Hrvatskog državnog sabora.

HBK
U čestitci predsjedniku vlade gospodinu Milanoviću među ostalim nadbiskup Srakić ističe da su nam više no ikad potrebi ljudi nade i jasnih i učinkovitih vizija kao i zajedništvo, suradnja i uzajamno podupiranje i pomaganje u svladavanju svih prepreka koje nam stoje na putu napretka i blagostanja.
U čestitci predsjedniku Hrvatskog državnoga sabora nadbiskup Srakić konstatira da se Hrvatska nalazi u vrlo izazovnom vremenu koje traži mudre odluke i hrabre ljude koji će na povijesnoj pozornici biti aktivni protagonisti stvaranja bolje Hrvatske i boljega svijeta.
U čestitci predsjedniku Republike Hrvatske nadbiskupa Srakića stoji: “Sa zahvalnošću sam primio Vašu čestitku prigodom svetkovine Božića i Nove godine koju ste uputili meni osobno i svim vjernicima Katoličke Crkve u našoj domovini Hrvatskoj i u iseljeništvu. Svake nas godine svetkovina Božića upućuje jedne na druge i pokazuje nam vrijednost zajedništva i uzajamne blizine. Kao što je Bog došao ususret čovjeku po rođenju svojega sina Isusa Krista tako smo i mi pozvani otvorena srca ići s dobrotom i ljubavlju jedni drugima. Stvoreni smo kao pojedinci s uzvišenim dostojanstvom, ali ne kao bića zatvorena sama u sebe nego kao bitno društvena bića otvorena za susret, dijalog i zajedništvo s drugima. Ta poruka blizine i zajedništva ima prevažno značenje upravo u ovom izazovnom vremenu prožetom krizom. Ondje gdje je prisutna solidarnost, uzajamno pomaganje i iskreno zajedništvo kriza se lakše podnosi, šire se prostori nade te se u takvom ozračju lakše otkrivaju putovi izlaska iz poteškoća i kriza. Dao Bog da nam ovogodišnja svetkovina Božića svima bude nadahnuće i poticaj da svi damo svoj doprinos građenju takvog ozračja. U tome duhu, poštovani gospodine Predsjedniče, Vama osobno, Vašoj cijenjenoj obitelji i svim Vašim suradnicima želim sretan Božić i puno uspjeha i svakoga blagoslova u novoj 2012. godini”, zaključuje nadbiskup Srakić svoju čestitku predsjedniku Josipoviću.

rv/bitno.net