Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve gospodinu Irineju, javlja IKA. Čestitku prenosimo u cijelosti:

“Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim” (Lk 2, 14). Riječi su to radosne pjesme anđela u noći kad se rodio Spasitelj naš Isus Krist. U njoj su sadržana dva temeljna poticaja: uvijek i svagdje iskazivati slavu Bogu, našem Stvoritelju i dobrome Ocu, i na zemlji širiti mir među ljudima koji su slika Božja i Njegovi miljenici. Iskreno slavljenje Boga i promicanje mira je temelj i svega našeg uzajamnog ekumenskog hoda prema ostvarenju Kristove želje da budemo jedno.
Upravo u duhu tih poticaja na slavljenje Gospodina i promicanje mira među ljudima, obiteljima i narodima Vama osobno, svim episkopima, svećenstvu, đakonima, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve želim duboko proživljeni Božić uz obilje svakog Božjeg blagoslova u svim danima nove 2014. godine.”

Predsjednik HBK čestitao je i mitropolitu zagrebačko ljubljanskom gospodinu Jovanu i dalmatinskom episkopu Fotiju.

Čestitkama se pridružuje i uredništvo portala Bitno.net!