Caritas

Supružnici Mirjana i Mario D. imaju petero djece u dobi od dvije do deset godina. Dvoje od njih su školarci koji polaze nastavu po prilagođenom programu. Jedan od sinova ima dijagnosticiranu cistu na mozgu, a drugi boluje od afebrilnih konvulzija. Gospođa Mirjana je trudna i šesto dijete bi trebala roditi u mjesecu studenom. Zbog visokog tlaka često odlazi u bolnicu.

Supružnici su nezaposleni. Žive kao podstanari s mjesečnim primanjima od oko 5.000,00 kuna (dječji doplatak, naknada s burze i rodiljna naknada), dok prosječni mjesečni troškovi (za podstanarstvo, režije, prehranu i higijenu) umnogome prelaze taj iznos. Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomaže obitelj financijski, hranom, odjećom i školskim priborom.

Zahvaljujući zauzetosti jednog svećenika i velikodušnosti darovateljice koja želi ostati anonimna, obitelj je nedavno dobila na dar kuću od 100-tinjak kvadrata stambenog prostora.

Obzirom da u kući nitko nije živio preko petnaest godina, kuća je u vrlo lošem stanju te ju je potrebno obnoviti. Prema mišljenju sudskog vještaka za graditeljstvo i geodeziju dipl. ing. Miroslava Frgića, prije bilo kakvih drugih radova nužno je obnoviti cijelo krovište za čiju obnovu je potrebno prikupiti cca. 40.000,00 kuna.

POZIV NA AKCIJU

»Bilo bi doista hvalevrijedno kad bismo zajedno uspjeli prikupiti potrebna sredstva da ova dječica sa svojim roditeljima Božić dočekaju pod svojim krovom, na toplom i sigurnom. Ukoliko se prikupi veći iznos od iznosa potrebnog za sanaciju krovišta, razlika će biti namijenjena unutarnjem uređenju i opremanju kuće«, izjavila je prigodom pokretanje ove akcije s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Građani i tvrtke u akciju se mogu uključiti na sljedeće načine:
• donacijom potrebnog materijala (crijep, limarija, drvenarija)
• uplatiti osobno novčana sredstva u Upravi Caritasa, Vlaška 36 u Zagrebu
• uplatiti novčana sredstva na žiro-račun Caritasa Zagrebačke nadbiskupije: Zagrebačka banka, 2360000-1101340277, poziv na broj: 05400, s naznakom: za obitelj Mirjane i Maria D.

Više informacija o akciji možete saznati od voditeljice Sektora usluga socijalne skrbi Jadranke Bosnar (tel. 01 36 68 822, mob. 098 40 85 36, e-mail: jbosnar@czn.hr).

Darujte i potaknite druge da se uključe te pratite tijek akcije na Caritasovim mrežnim stranicama i na Facebook-stranici.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije