Poruka

Pri završetku Mise posvete ulje na Veliki četvrtak, 28. ožujka u požeškoj katedrali, đakon Zdravko Ticl pročitao je tekst čestitke papi Franji za Uskrs koji je potpisao biskup Antun Škvorčević, a svi nazočni pljeskom prihvatili. U čestitci piše:

“Sveti Oče! Započinjemo godišnju proslavu Isusove muke, smrti i uskrsnuća, središnjega otajstva našega spasenja. Okupljeni na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali na Misi posvete ulja, dijecezanski biskup, svećenici i đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi, predstavnici ovogodišnjih krizmanika te drugi članovi Božjega naroda dijele s Vama duboku radost što ste izabrani za nasljednika sv. Petra, svjedoče Vašoj Svetosti svoje sinovske osjećaje, očituju poštovanje i odanost, pružaju svoju duhovnu potporu.

[facebook]Ako želiš i dalje biti na izvoru bitnih informacija, klikni Like! [/facebook]

Vaša evanđeoska jednostavnost, blizina čovjeku i zauzetost za siromašne, oživjela je nade brojnih siromašnih ljudi i u našoj domovini Hrvatskoj, nadahnjuje nas da im novom zauzetošću služimo, da u svome osobnom životu i pastoralnome poslanju nastojimo s obnovljenim opredjeljenjem biti slika siromašnoga Isusa koji polaže život za prijatelje, umire na križu da nas izbavi od smrtne tame i obdari svojom uskrsnom pobjedom.

U dubokome zajedništvu vjere, nade i ljubavi slavimo Isusovo pashalno otajstvo te Vašoj Svetosti od svega srca čestitamo Uskrs. Neka Pobjednik nad smrću odagna od Vas sve navale Zloga i snagom svoga Duha udijeli uspjeh Vašim apostolskim naporima u naviještanju radosne vijesti i u izgradnji Isusove Crkve po svem svijetu.

I ovom prigodom ponizno molimo za našu mjesnu Crkvu Vaš poseban Apostolski blagoslov te Vas srdačno u Gospodinu pozdravljamo”.

ika/bitno.net