Na dan razornog potresa u Petrinji, Glini, Sisku i okolici, 29. prosinca 2020., biskup Antun Škvorčević telefonskim putem izrazio je biskupu Vladi Košiću, svećenicima i svima nastradalima svoju osobnu blizinu i suosjećanje a Požeška biskupija dostavila je prvu novčanu pomoć Caritasu Sisačke biskupije za nastradale kao i najosnovnije potrepštine za život.

Istoga dana biskup Škvorčević uputio je dopis svim župama Požeške biskupije u kojem je napisao: „Pozivam sve vjernike i ljude dobre volje da se organizirano uključe u molitvu za pogođene potresom i prikupljanje pomoći. U nedjelju 3. siječnja 2021. u svim župama Požeške biskupije na svim svetim misama molit ćemo za preminule i ranjene u potresu kao i za sve koji trpe od njegovih posljedica. Ujedno na svršetku svake svete mise prikupljat ćemo novčani dar za nastradale od potresa, koji svaki darivatelj, napose oni koji ne mogu sudjelovati na svetim misama, može predati u župnom uredu, ili poslati na bankovni račun Caritasa Požeške biskupije.“ Na kraju poziva biskup je naznačio: „Sav prikupljeni novac koji će župnici dostaviti Caritasu naše biskupije bit će upućen Caritasu Sisačke biskupije za nastradale u potresu.“

U četvrtak 14. siječnja 2021. Caritas Požeške biskupije dostavio je Caritasu Sisačke biskupije 9 tona prehrambenih i higijenskih potrepština te odjevnih predmeta i posteljine za nastradale u potresu. Istoga dana Caritas Požeške biskupije uputio je Sisačkoj biskupiji za nastradale u potresu 626 tisuća kuna koje su prikupili vjernici Požeške biskupije spomenute nedjelje ili dostavom na račun požeškog Caritasa.

Biskupa Škvorčevića zajedno s ravnateljem Caritasa Požeške biskupije Ivanom Popićem, tajnicom Caritasa Katarinom Paulić i skupinom Caritasovih volontera iz Požege u Distributivnom centru Caritasa Sisačke biskupije u Sisku dočekao je biskup Košić, ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić, koordinatorica rada Sisačkog Caritasa s. Smilja Čirko te su primili navedena dobra. Dok su požeški i sisački volonteri istovarivali kamion kojim je Krešimir Pavić besplatno iz Požege dovezao u Sisak darovane potrepštine, biskup Škvorčević je u razgovoru s biskupom Košićem među ostalim spomenuo kako je značajan broj vjernika Požeške biskupije skromnih materijalnih mogućnosti, na navedeni poziv, uz molitvu i darove u prehrambenim i higijenskim potrepštinama priložio i značajan iznos novčanih sredstava, čime su posvjedočili veličinu svoga osjetljivog srca za bližnjega u nevolji.

Dodao je kako vjeruje da će molitvena solidarnost vjernika Požeške biskupije sa žrtvama potresa unijeti u njihove duše Božje energije, podariti im utjehu u svijesti da nisu napušteni ni od Boga ni od ljudi te da će sve nevolje prihvatiti kao kušnju u kojoj se učvršćuje njihova vjera i pouzdanje u Boga. Materijalna pak pomoć barem će donekle ublažiti velike nevolje koje je potres uzrokovao velikom broju ljudi. Izrazio je radost što su svećenici i drugi vjernici Požeške biskupija mogli i na spomenuti način posvjedočiti braći u nevolji svoju blizinu, poželjevši biskupu Košiću, suradnicima, Caritasovim djelatnicima i napose stradalnicima snagu duha, strpljivost i izdržljivost u trpljenju.

Nazočnim biskupima pridružio se u Distributivnom centru i ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina sa suradnikom Borisom Peterlinom te je izvijestio o onome što su tijekom dana ostvarili u pohodu određenim nastradalim selima. Na kraju susreta sisački biskup, ravnateljica Caritasa Kristina Radić i s. Smilja Čirko izrazili su biskupu Škvorčeviću zahvalnost za pažnju i ohrabrenje te su ga zamolili da prenese i riječi zahvalnosti svećenicima i vjernicima Požeške biskupije na velikodušnom daru koji će biti usmjeren najpotrebnijima.