Time će gledatelji diljem Hrvatske i inozemstva moći pratiti još više priloga iz života Riječke nadbiskupije. U sklopu suradnje, Riječka nadbiskupija ustupila je Laudato TV-u na korištenje multimedijalni prostor unutar Centra za mlade bl. Miroslav Bulešić, a kao vrijednu potporu radu Televizije, Riječka će nadbiskupija sufinancirati zaposlenicu Laudato TV-a.

Direktorica Laudato TV-a Ksenija Abramović istaknula je zadovoljstvo početkom suradnje: „Iznimno mi je drago što je Laudato TV dobio priliku raditi, stvarati i kreirati sadržaj s nove lokacije, bogate aktivnostima iz života obitelji, mladih i Crkve. Zahvaljujem nadbiskupu, mons. Mati Uziniću, koji je prepoznao rad i važnost Laudato TV-a, kao i našem dugogodišnjem suradniku i prijatelju Televizije, studentskom kapelanu i medijskom pomoćniku Riječke nadbiskupije, fr. Ivanu Dominiku Iličiću, OP, za ostvarenje ove suradnje koja će, vjerujem, pridonijeti medijskom širenju vjerskog sadržaja u cijeloj Hrvatskoj”.

Važnost suradnje za Riječku nadbiskupiju istaknuo je i riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije Mate Uzinić: „Teško mi je već sada reći od kakvog će značenja to biti za našu nadbiskupiju, a od kakvog za Laudato TV. Pretpostavljam da će imati pozitivan utjecaj i za jedne i za druge. Riječkoj nadbiskupiji ova suradnja će omogućiti da informira vjernike vijestima o događajima koji su bitni za njezino poslanje i djelovanje, a Laudato TV će suradnjom s nama obogaćivati i širiti svoj informativni program vijestima s našeg područja, čime se zasigurno povećava interes za praćenje Laudato TV-a i na našem području”.