Postulator kauze za beatifikaciju Ivana Merza. p. Božidar Nagy, posljednjih je dana vodio borbu s koronom. Brojni vjernici, koji su bili zabrinuti za njegovo zdravstveno stanje, pratili su ga svojim molitvama. Pater je prošloga petka otpušten iz bolnice i na svojem Facebooku profilu objavio je zahvalu koju prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji i svi poznati i nepoznati koji ste me pratili svojom molitvom kroz bolest! Od srca vam svima zahvaljujem za vašu dobrotu, brigu i zauzetost za moje zdravlje, a nadasve za mnoge molitve koje ste slali u nebo za moje ozdravljenje. Neka vam dobri Bog to obilno nagradi. Plod vaših molitava počinje biti vidljiv. Na Prvi petak 7. svibnja otpušten sam iz bolnice i upućen na kućni oporavak u Palmu, u naš samostan uz Baziliku Srca Isusova u Zagrebu gdje sam i prije boravio. Ali, dok ste se vi molili i ja sam se molio, a svojom bolešću i trpljenjem zalijevao sam ovu molitvu prikazujući je Bogu za vas, moje duhovne dobročinitelje.Svima vama je dobro poznato da osim 7 tjelesnih djela milosrđa (gladnoga nahraniti, žednoga napojiti itd.) postoji i 7 duhovnih djela milosrđa, jer čovjek nema samo tijelo nego i dušu koja isto tako ima svoje potrebe. Sedam duhovnih djela milosrđa započinju ovako: 1. Dvoumnoga savjetovati, 2. Neuka poučiti itd., a 7. djelo glasi: ZA ŽIVE I MRTVE BOGU SE MOLITI. Pa evo, kroz svo ovo vrijeme moje bolesti vi ste nesebično vršili ovo djelo milosrđa koje će vam dobri Bog sigurno obilno nagraditi.

Preporučam se i nadalje u vaše molitve da oporavak koji je nedavno započeo uz pomoć Božju i vaše molitve što uspješnije bude dovršen. Slika koju prilažem snimljena je danas, u nedjelju, 9. svibnja 2021. u našem vrtu u Palmi za vrijeme moje poslijepodnevne šetnje.
Svima srdačan pozdrav
pater Božidar Nagy, SJ”

ZAHVALA
Dragi prijatelji i svi poznati i nepoznati koji ste me pratili svojom molitvom kroz bolest! Od srca vam svima…

Objavljuje Pater Božidar Nagy SJNedjelja, 9. svibnja 2021.