Ruke

Prihvatilište je otvoreno na Jordanovcu u župi Bezgrješnog Srca Marijina u prosincu 2009., a do siječnja 2012. ostvareno je više od pet tisuća noćenja i primljeno više od šest stotina korisnika iz cijele Hrvatske i susjednih država.

Kako bi i nadalje pomagali bolesnima i njihovim obiteljima, pokrenuta je „Akcije solidarnosti“.

„Prošloga tjedna počeli smo zaprimati slike koje prikupljamo za prodajnu akciju. Slike će se početi prodavati u nedjelju, 11. ožujka. Naime, želja nam je da vrata prihvatilišta budu i nadalje otvorena“, rekao je župnik Blaženko Nikolić.

Župnik Nikolić je naglasio ukoliko netko ima prihvatljive slike može ih donirati i donijeti u župni ured. Naime, sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za troškove režija „Marijina doma“ koji su u zimskim mjesecima osobito veliki.

Akciji se pridružila i galerija hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato“ koja je donirala u četvrtak, 23. ožujka 53 slike. Kako  je rekao župnik Nikolić, razveselila ga je donacija Laudata te se zahvalio svima koji žele pomoći.

Svoj prilog možete uplatiti i na žiro račun kod Zagrebačke banke – sa naznakom za prihvatilište Marijin dom. Broj žiro računa je: 2360000-1101682852. Za više informacija nazovite na broj telefona: 01/2354 300.

Laudato.hr