Mons. Lingua je u svojoj propovijedi, među ostalim, istaknuo da su zbog potresa i mjera zaštite od širenja koronavirusa, primorani biti na trgu ispred katedrale, a ne unutar katedrale, te na propisanom razmaku jedni od drugih.

“Iako smo fizički udaljeni jedni od drugih, duhovno smo ujedinjeni više nego ikad. Okupili smo se oko lika Gospe uslijed dvije kušnje – potresa i koronavirusa. Katedrala će se obnoviti, a mi se posvetimo izgradnji Crkve kao žive zajednice kršćana”, poručio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons.  Giorgio Lingua na misi, a nakon propovijedi okupljenim vjernicima udijelio je blagoslov pape Franje.

Giorgio Lingua

Foto: IKA

Nakon mise krenula tradicionalna procesija sa slikom Majke Božje od Kamenitih vrata nazad do Kamenitih vrata u kojoj je ove godine, unatoč protuepidemijskih mjerama, sudjelovalo više od očekivanog broja ljudi.

Inače, proslava blagdana zaštitnice Grada Zagreba Majke Božje od Kamenitih vrata započela je misom koju je u svetištu na Kamenitim vratima u jutarnjim satima predvodio vlč. Tomislav Hačko, u zajedništvu sa župnikom župe sv. Marka vlč. Vladimirom Magićem. Nakon misnoga slavlja čudotvorna slika Majke Božje od Kamenitih vrata prenesena je pred zagrebačku prvostolnicu.

Foto: IKA