Župa sv. Barbare iz naselja Velika Mlaka kraj Zagreba objavila je na svojoj Facebook stranici jedno lijepo pismo dječaka iz 3. razreda osnovne škole tamošnjem župniku.

“Velečasni”, počinje pismo i nastavlja sljedećim riječima:

“Od bake i djeda dobio sam 100 eura. Stavili su mi pod bor da si nešto kupim. Mislio sam potrošiti na gluposti, ali mama i tata su rekli da taj novac čuvam jer je to puno novca”, piše dječak i potom objašnjava svoj postupak.

“Mislio sam čuvati do ljeta i onda s mamom, tatom i sekom otići na brod. Vidio sam na misi kako je crkva lijepa i velika. I čuo sam kako ste rekli da nije do kraja izgrađena. Odlučio sam umjesto broda sav novac koji imam dati vama za izgradnju crkve. Hvala vam što ste dobri i što ste mi napravili lijepu crkvu”, završava pismo.

Župnik je ovo pismo objavio na profilu, a većina medija je potom to prenijela.

Pismo jednog dječaka 3. razreda našem župniku.

Posted by Župa Velika Mlaka on 1. siječnja 2018

Spomenuta župa utemeljena je u travnju 1971. godine dekretom zagrebačkog nadbiskupa Franje kardinala Kuharića. Zaštitnica župe je sveta Barbara kojoj je posvećena i stara župna crkva sagrađena od hrastovih greda, koju stručnjaci smatraju jednom od najljepših građevina drvene sakralne arhitekture po kojoj je Turopolje poznato.

Župa je sada zbog potreba vjernika započela graditi novu crkvu Srca Isusova, a prva sveta misa u novoj, nedovršenoj građevini, služena je na ovaj Božić. Gradnja crkve je u tijeku i potrebna su sredstva za njezino dovršenje.

Neimenovani dječak odlučio je dati nešto od sebe za zajednicu kojoj pripada i u kojoj živi. Pojedini hrvatski mediji u toj iskrenoj dječjoj požrtvovnosti vidjeli su nešto loše. Međutim, to govori samo o njima i njihovom odnosu prema Katoličkoj Crkvi, a baš ništa o ovoj lijepoj gesti dječaka koju je župnik odlučio podijeliti s javnošću.

Želite li pomoći izgradnji crkve Srca Isusova, više informacija možete pronaći OVDJE.

Goran Andrijanić | Bitno.net