Podsjetimo, peticiju je pokrenula katolička studentska udruga TFP Student Action, a podržalo ju je 25 pro-life udruga iz cijelog svijeta. Peticiju je potpisalo pet kardinala i preko 100 biskupa iz raznih zemalja.

“Vaša Svetosti, u svjetlu informacija s prošle Sinode, s nelagodom napominjemo da se za milijune katoličkih vjernika, svjetionik katoličkog nauka čini zatamnjen navalom načina života koji šire protukršćanski lobiji. Vidimo, zapravo, širom rasprostranjenu zbunjenost koja izvire iz mogućnosti da je unutar Crkve otvoren put kojim bi se prihvatio preljub, dopuštanjem Svete pričesti rastavljenima i civilno oženjenim katolicima, te čak i istospolne zajednice, iako su takve prakse kategorički osuđene kao protivne božanskom i naravnom zakonu”, stoji među ostalim u peticiji u kojoj se od Pape traži da svojim autoritetom “raščisti tu zbrku”.

“Sveti Oče, preklinjemo Vas da izreknete tu riječ. Činimo to sa srcima odanim svemu što Vi jeste i što predstavljate. Činimo to sa sigurnošću da Vaša riječ ne će nikada raskinuti pastoralnu praksu iz učenja koje su nam Krist i njegovi namjesnici ostavili jer bi to samo dodatno pridonijelo nejasnoćama. Isus nas je zaista vrlo jasno podučio da mora postojati povezanost između života i istine te nas, također, upozorio da je provođenje Njegova nauka jedini način da ne propadnemo”, stoji u peticiji koju možete potpisati OVDJE.

Bitno.net