Trideset tisuća mladih okupit će se danas i sutra u Vukovaru gdje će sudjelovati na ovogodišnjem Susretu hrvatske katoličke mladeži. Komentirajući toliki broj mladih koji pristižu u Vukovar poznati isusovac Ike Mandurić na svom Facebook profilu uputio je snažnu poruku koju prenosimo u cijelosti.

pater ike Mandurić

Foto: Facebook

“Hrvatska katolička mladež, još od sinoć, a osobito ovog jutra, slijeva se prema Vukovaru. Gradu heroja, na kojem se prikazivala žrtva za njihovu slobodu. Danas će ondje gdje su grmjele granate, tenkovi i topovi, i gdje se lila krvi, i duša predavala Bogu; ondje gdje je zlo mislilo da pobjeđuje i sijalo smrt, orit će se pjesma i neprekidno zvoniti gitare; danas i sutra, i bliještat će osmijesi od uha do uha, mladih prekrasnih lica; grohotni, grlati; stiskat će se ruka s rukom, rame uz rame, zagrljaj na zagrljaj…

Gdje se trkom pretrčavalo od zaklona do zaklona, danas će trkom od radosti, jedni drugima sjuriti ususret, u zaklon ljubavi. Danas će ondje sve biti u znaku Krista Uskrsloga, koji uvijek pobjeđuje kalvarije svakovrsne, i preko njih donosi pobjedu i život, zvonit će njegova riječ. A on će se, s tisućama, s trideset tisuća mladih srdaca, i sa svom kremom od klera, prikazati, opet, svoju krv i tijelo, za njih, mladost svoju, koju tako ljubi.

Idemo, hrvatska katolička mladeži! Primi i navijesti život, molitvom, ljubavlju, svjedočenjem, predanjem, i primi poslanje koje ti On daje, danas, i zauvijek.

Volim vas, mladosti moja! Ja Vas stvarno ljubim!

Bitno.net