“Pepelnica za domovinu” ime je duhovne obnove za početak korizme koju je Studentski katolički centar u Splitu organizirao u crkvi Presvetog Otkupitelja, u sklopu Franjevačkog klerikata na Trsteniku. Misu i euharistijsko klanjanje predvodio je pater Ike Mandurić, javlja Slobodna Dalmacija.

Pater je mladima poslao poruku:

“Odreknimo se bilo kakvih podjela, moja Domovina mora biti za sve. Puno inicijativa podrazumijeva da moraju pobijediti određene opcije i frakcije. To je krivo. Naše domoljublje i duhovne inicijative podignimo na drugu razinu.”

Dodao je i da “ako se dogodi pobjeda naših opcija i nametnemo svoja načela, neće se dogoditi duhovno spasenje”.

“To ne želim. Želim domovinu u kojoj je lako naći čovjeka koji ima ljubav za svakog čovjeka, u kojoj je lako naći čovjeka koji je spreman biti raspet.”

Poručio je i da se “moramo pokajati za zablude o tome da moja opcija mora pobijediti”.

“Pobjeda se događa tako da imam podjednako ljubavi za sve. Pobjeda se može dogoditi u mome srcu. Ako idem na to da se moja načela svima nametnu, onda sam u srcu poražen. Krist poručuje: U tom slučaju radije biti poražen. Tu mora krenuti duhovna obnova naroda”, rekao je popularni svećenik, napomenuvši kako pri tome ne odustaje od nijedne vrijednosti – braka, borbe protiv abortusa…

“Hoću ljubav za sve i hoću jednaku ljubav za sve. Otvori svoje srce da kroz njega jednako svima Božja ljubav sja. To je Božja škola ljubavi. Moramo otkriti Božju prekrasnu sliku domoljublja”, prenosi njegove riječi Slobodna Dalmacija.

Bitno.net