Virovitički Centar civilnih inicijativa „Spajalica“ ponosno najavljuje već treće izdanje Festivala radosne kulture (FRKA) u Virovitici.

Nakon dvaju vrlo uspješnih i iznimno dobro posjećenih izdanja FRKE, ove godine naš neovisni festival kulture ide dalje istim žarom: FRKA u Virovitici ponovo će trajati dvanaest dana, uz kao i uvijek raznoliki izbor tema i izvođača. Namjera je obogatiti našu sredinu zanimljivim ljudima i ansamblima, koji se nudeći svježe i jasne pozitivne stavove, u svojem se radu ističu izvrsnošću i originalnošću.

Ambiciozno koncipirani program, ove godine donosi rasprave o dvama gorućim problemima hrvatskog društva – o odlasku mladih i školovanih ljudi iz Hrvatske, te o problemu migranata. Oba su pitanja puna opterećena medijskim manipulacijama, umjetno stvorenim moralnim dvojbama i sukobima raznolikih interesa, a u njihovoj raščlambi pomoći će nam dvojica katoličkih intelektualaca: Milan A. Račić, ekonomski stručnjak i novinski komentator, te pater Tvrtko Barun iz Isusovačke službe za izbjeglice.

U umjetničkom dijelu programa ističe se sakralni koncert osvajača dvostrukog Grand Prixa na svjetskom natječaju zborova „Cantores Sancti Marci“ iz Zagreba, koncert genijalnog kantautora fra Marina Karačića, komorni koncert Varaždinskoga gudačkog kvarteta, te orguljaški koncert Pavla Mašića, koji će izvesti Bachovo „Umijeće fuge“ u integralnom obliku. To je doista rijetka prilika da se jedno od kapitalnih djela svjetske glazbene baštine čuje izvedena u cijelosti, a ovaj put još na predivnim orguljama virovitičke crkve svetog Roka.

Prethodne festivale možete naći OVDJE, kao i program ovogodišnjeg festivala.

Nadamo se da će FRKA gradu Virovitici i ove godine osim obilja novih sadržaja, priskrbiti i titulu novoga kulturnog središta, jer je program po mnogočemu jedinstven i neusporediv s bilo kojom drugom manifestacijom. Organizatori su posve sigurni da ovako osmišljena manifestacija ima budućnost, i da će ponovo pokazati da u Hrvatskoj postoji jedna živa i bogata „radosna kultura“ koja promiče općeljudske i humane vrijednosti, nasuprot preglasnoj i nametljivoj paradigmi, koja se kroz medije predstavlja kao glavni tok hrvatske kulture.

Program manifestacije možete pronaći OVDJE.

Bitno.net