Otvoren je natječaj za novi ciklus ikonopisanja u Splitu. Škola ikonopisanja počinje u subotu  22. rujna 2018., uvodom u teologiju ikone i duhovnu dimenziju ikonopisanja te početnim pripremama za individualni rad. Ikonopisanje  će se održavati subotom sve do 15. prosinca 2018. u Franjevačkom klerikatu o. fra Ante Antića (Put iza Nove bolnice 10 c, Split).

Voditeljica tečaja je Silvana Lozančić, akademska slikarica i ikonopisac, a organizatorica Lidija Piskač, mag. theol.

Škola ikonopisanja uključuje molitvu i blagoslov na početku, uvođenje u tehniku ikonopisanja i asistenciju u individualnom radu, sve potrebne materijale, upoznavanje s povijesnim i teološkim dimenzijama ikonopisanja te priprava za blagoslov gotove nove ikone, euharistijsko slavlje i svečani blagoslov ikona. Također, moguća su studijska putovanja i obilasci znamenitih hrvatskih ikona.

Za prijavu na natječaj potrebno je poslati motivacijsko pismo po čijim će referencama voditeljica tečaja odabrati sudionike tečaja. Broj sudionika je ograničen.

Tečaj je besplatan (organizacija i stručno vodstvo), a troškovi materijala i prostora iznose: 200 kn.

Prijava na natječaj sastoji se od inicijalnog e-maila koji treba sadržavati osobne podatke (ime, prezime, adresa, telefon, mobitel, obrazovanje, zanimanje te eventualno informacije o dosadašnjem iskustvu na području likovne umjetnosti ili ikonopisanja) te motivacijskog razgovora koji će uslijediti nakon zatvaranja prijava.

Prijave se primaju isključivo elektroničkim putem do 15. rujna 2018., na e-mail tecajikonopisanja@gmail.com.

Polaznici koji prođu natječaj dobit će sve daljnje upute e-poštom.

Bitno.net