LJEPOTA IKONA

Otvoren natječaj za školu ikonopisanja u Splitu – prijavite se!

Škola ikonopisanja počinje u subotu 22. rujna 2018., uvodom u teologiju ikone i duhovnu dimenziju ikonopisanja te početnim pripremama za individualni rad. Ikonopisanje će se održavati subotom sve do 15. prosinca 2018., u Franjevačkom klerikatu o. fra Ante Antića (Put iza Nove bolnice 10 c, Split).

Foto: Shutterstock.com

Otvoren je natječaj za novi ciklus ikonopisanja u Splitu. Škola ikonopisanja počinje u subotu  22. rujna 2018., uvodom u teologiju ikone i duhovnu dimenziju ikonopisanja te početnim pripremama za individualni rad. Ikonopisanje  će se održavati subotom sve do 15. prosinca 2018. u Franjevačkom klerikatu o. fra Ante Antića (Put iza Nove bolnice 10 c, Split).

Voditeljica tečaja je Silvana Lozančić, akademska slikarica i ikonopisac, a organizatorica Lidija Piskač, mag. theol.

Škola ikonopisanja uključuje molitvu i blagoslov na početku, uvođenje u tehniku ikonopisanja i asistenciju u individualnom radu, sve potrebne materijale, upoznavanje s povijesnim i teološkim dimenzijama ikonopisanja te priprava za blagoslov gotove nove ikone, euharistijsko slavlje i svečani blagoslov ikona. Također, moguća su studijska putovanja i obilasci znamenitih hrvatskih ikona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prijavu na natječaj potrebno je poslati motivacijsko pismo po čijim će referencama voditeljica tečaja odabrati sudionike tečaja. Broj sudionika je ograničen.

Tečaj je besplatan (organizacija i stručno vodstvo), a troškovi materijala i prostora iznose: 200 kn.

Prijava na natječaj sastoji se od inicijalnog e-maila koji treba sadržavati osobne podatke (ime, prezime, adresa, telefon, mobitel, obrazovanje, zanimanje te eventualno informacije o dosadašnjem iskustvu na području likovne umjetnosti ili ikonopisanja) te motivacijskog razgovora koji će uslijediti nakon zatvaranja prijava.

Prijave se primaju isključivo elektroničkim putem do 15. rujna 2018., na e-mail tecajikonopisanja@gmail.com.

Polaznici koji prođu natječaj dobit će sve daljnje upute e-poštom.

Bitno.net

 


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 5. rujna 2018.

Možda vam se svidi