shutterstock

Nakon što su uspješno otvorena vrata OŠ Ružičnjak u školskoj godini 2015./2016. i u hrvatski obrazovni sustav uveden novi pogled na obrazovanje gdje se osim akademske izvrsnosti, radi na razvoju karaktera i osobnosti učenika te njeguje rast u vrlinama, svoja vrata u novoj školskoj godini 2016./2017. otvara OŠ Lotrščak.

Osnovna škola Lotrščak prva je škola za dječake u Hrvatskoj koju su pokrenuli roditelji. Naime, smatrajući da su roditelji prvi i najvažniji odgojitelji svoje djece, pokreće se škola koja će ih u tome podržavati.

Osnivač škola je Roditeljski institut za odgoj i obrazovanje – RINO, čiji je cilj pomoći roditeljima da otkriju ljepotu svoje zadaće, podupirući ih u nastojanju da svojoj djeci omoguće cjelovit, skladan i kvalitetan odgoj koji se temelji na dostojanstvu ljudske osobe i formaciji svakog učenika u njegovoj jedinstvenosti. Više o institutu RINO pročitajte OVDJE!

Škola Lotrščak će raditi prema redovitom Nastavnom planu i programu za osnovnu školu koji je donijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, pri čemu će se istodobno, kao dio međunarodne mreže sličnih škola diljem svijeta koje nude cjelovito obrazovanje i osobni pristup svakom učeniku, posebnost škole očitovati kroz njezin pedagoški princip koji se temelji na mentorstvu i omogućuje personalizirani pristup svakom učeniku.

Glavne značajke našeg obrazovnog modela su: naglasak na obitelji, osobni pristup, mentorstvo, odvojene škole za djevojčice i dječake, cjelovit odgoj/obrazovanje, doprinos društvu, nastavnici kao uzor, obrazovanje koje stvara lidere.

Škola će poticati kod učenika njegovanje duhovnoga života, traženje odgovora na pitanja o sebi, o smislu svog života, o svijetu i Bogu te razvijanje uvjerenja u okviru učenja Katoličke Crkve. Škola je otvorena i za ne-katolike te poštuje njihova uvjerenja i slobodu izbora.

Osnovna škola „Lotrščak“ nalazi se u Folnegovićevoj ulici 10, te za početak će krenuti s radom u prvom, drugom i trećem razredu.

Ravnatelj škole je Marin Divić, magistar edukacije matematike.

Više o OŠ Lotrščak pročitajte NA LINKU!

Bitno.net