NAHRANIMO DJECU LIBERIJE

Organizacija koja hrani više od milijun djece ima novu humanitarnu akciju – pomognite im!

U Liberiji, siromašnoj afričkoj zemlji razorenoj građanskim ratom i nedavnom epidemijom ebole, čak 60% djece osnovnoškolske dobi ne pohađa školu!

Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u suradnji s Marijinim obrocima i ove godine organiziraju humanitarnu akciju pomoći najpotrebnijima pod nazivom Nahranimo djecu Liberije u kuhinji “Split-Croatia”. Marijini obroci međunarodni su karitativni pokret koji godišnje hrani više od milijun i dvjesto tisuća siromašne djece diljem svijeta. Zahvaljujući upravo njima, koji su plod Međugorja pa zato i nose Marijino ime, siromašna djeca ne moraju teško raditi u polju niti prosjačiti na ulici kako bi – preživjela.

Njihova vizija pomoći siromašnima je jako jednostavna i zato vrlo uspješna, a sastoji se u tome da omoguće svakom djetetu jedan obrok dnevno u mjestu obrazovanja. Na takav način siromašnoj djeci ne osigurava se samo hrana, koja je neophodna, već ih se obrazuje i dugoročno rješava njihova teška materijalna situacija. To je od iznimne važnosti znajući kako u zemlji kojoj ovom akcijom pomažemo – Liberiji – dakle, siromašnoj afričkoj zemlji razorenoj građanskim ratom i nedavnom epidemijom ebole, čak 60% djece osnovnoškolske dobi ne pohađa školu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga vas, dragi sugrađani i ljudi dobre volje diljem Domovine i svijeta, koji ovo čitate, pozivamo da nam se pridružite i animirate druge za pomoć siromašnoj djeci preko kuhinje „Split-Croatia“ koja je i otvorena dosadašnjom velikodušnošću Splićana.

Akciju možete podržati svojim prilogom koji će se skupljati uglavnom na Cvjetnicu 25. ožujka 2018.u većini splitskih župa i u župi Gospe Sinjske, nakon mise – gdje god vidite istaknuti plakat za akciju. Također akciju možete podržati i uplatom na račun Marijinih obroka.

Podaci za uplatu:

Marijini obroci, Donje Svetice 46c, 10 000 Zagreb

IBAN: HR7923600001102102666

S naznakom: Za kuhinju Split-Croatia

U ime sve djece koju ćete nahraniti, od srca vam zahvaljujemo!

Franjevački bogoslovi & Marijini obroci

Bitno.net


Objavljeno: 21. ožujka 2018.

Možda vam se svidi