… sjećam se svojih početaka. Kad sam došla na Tabor. Prvi duhovni film koji sam pogledala bio je Sveta Rita i Sveti Franjo. Vidjela sam kako je sveti Franjo sve poklonio i darovao. Isto sam učinila, dio garderobe (torba, cipela, itd…) koji je nosiv sam poklonila, a dio (bludnički) sam bacila.

E, onda su mi “neki” rekli da ako želim slijediti Isusa, moram se zapustiti. Prestati trčati (trenirati), prestati se šminkati, jednostavno prestati biti uređena. Jer to je grijeh, “kažu”…

Dobro je to meni sve došlo, jer u tom periodu uz mnoga oslobođenja nisam imala ni neku volju za ‘uljepšavanjem’. Važna je duša. Svakako! … ali čovjek jest duh, duša i tijelo!

Ne možemo reći “važna je samo duša”, istina da duša ide (prva) Bogu, ali tijelo jest hram Duha Svetoga. I ne zaboravimo da će u drugom Isusovom dolasku doći do uskrsnuća tijela pravednika.

E, sad, mislite li da je meni u tom periodu životu bilo ‘lakše’? Ne. Isto su me progonili zbog izgleda, ali na drugi način: “Pogledaj ju kako je propala, udebljala se, zapustila…”

Danas, kada sam (sretno) udana žena i majka, žena i majka koja za svog supruga i svoju dječicu želi biti lijepa i uređena, a opet dostojanstvena, nekima to smeta…

Iako je moja profesija, vjerujem, od Boga talent mi darovan – šminkanje, i s time zarađujem novac za svoju obitelj, nekima to smeta.

Iako često nosim nakit moje drage prijateljice Ivane koja mi ga često i pokloni, želim joj izreći znak pažnje i hvala time što i stavim slikicu s njenim nakitom – nekima to smeta.

Život moje obitelji; mog ljubljenog muža, moje Gabice i Joshue je radostan i obasjan ljubavlju i poštovanjem, ljubavlju međusobnom i Božjom, ali nekima to smeta.

Milosrdni Bog blagoslovio je naš život mnogim darovima, ali ne da se uzvisujemo nego da Ga proslavljamo i zahvaljujemo Mu, pomažemo koliko možemo duhovnim i tjelesnim djelima milosrđa… ali naš život nije glamurozan!

Glamur je “lažna hvala i lažna slava” ovoga svijeta, i nema mjesta u našem domu, jer duh svijeta nije naš prijatelj. Svejedno, nekima to smeta!

I dok nekima smeta moj život, moja obitelj, meni NE smeta nitko ali smeta mi zlo, jer zlo dolazi od đavla, jedinog mog i tvog, brate, sestro – neprijatelja, onoga koji ti želi oduzeti dušu i vječnu radost s Gospodinom. Zato čuvaj srce, ne dopusti da se u njemu ukorijeni oholost, ljutnja, neposluh i zavist!

Živi za Boga, svim srcem i svom dušom i tijelom; svjedoči Njegova predivna djela i ne zaboravi: naš Bog je živi Bog i sve vidi. SVE.

Ali On ne gleda kao što gleda čovjek očima, nego Bog gleda što je u srcu.

Kakvo nam je srce, takav će biti život.

BOGU HVALA!

Simona Mijoković

.. sječam se mojih početaka .Kad sam došla na Tabor . Prvi duhovni film koji sam pogledala bio je Sveta Rita i Sveti…

Posted by Simona G. Mijoković on 6. studenoga 2017

Bitno.net