Promocija će se održati u utorak 21. veljače 2017. od 18 do 19 sati. Okupljanje je ispred Name u Ilici, a potom će prodavači s volonterima prodavati novi broj časopisa na Trgu bana Jelačića i oko njega.

Ovaj je broj tematski posvećen mladim beskućnicima i njihovim problemima, a prodavači Uličnih svjetiljki u njemu pišu o svom djetinjstvu i mladosti.

Uključenjem u projekt, prodavači dobivaju priliku za zaradu koja im pomaže da pokriju osnovne životne potrebe, unajme sobu i tako se maknu s ulice ili iziđu iz prihvatilišta za beskućnike.

U isto vrijeme, časopis im pomaže da izgrade često narušeno samopoštovanje jer prodajom oni više ne mole za milostinju, već rade za svoj kruh. Osim tih neposrednih ciljeva, tu su i posredni jer časopis progovara o mnogim temama koje se rijetko mogu naći u medijskom prostoru, a među najvažnijim je ciljevima i izravan susret prodavača sa sugrađanima.

U tome im pomažu brojni volonteri kojima uprava Uličnih svjetiljki ovim putem zahvalje i poziva i druge zainteresirane da otkriju radost zajedništva i pomaganja.

Bitno.net