Župa blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici nakon 22 godine ostaje bez prostora za slavljenje nedjeljne euharistije. Kako s početkom rujna OŠ Jure Kaštelana počinje s obnovom i dogradnjom, prestala je mogućnost nedjeljnog korištenja predvorja škole za slavlje mise.

Unatoč naporima župljana da se u 22 godine postojanja sagradi crkva na Savici, to do danas nije realizirano, te se u nedjelju 29. kolovoza slave posljednje mise u školi. Stoga će Župa sve svoje djelovanje u potpunosti preseliti u Pastoralni centar, a s obzirom na broj vjernika koji dolaze na misu, trebat će uz dosadašnje tri dodati više misa nedjeljom.

Prigodom osnutka Župe 1999. godine, Župa je dobila dopuštenje Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje da se do izgradnje župne crkve nedjeljne mise mogu slaviti u predvorju škole. U tadašnjim okolnostima nitko nije očekivao da se u 22 godine neće uspjeti naći rješenje za izgradnju crkve na Savici, pa su tako Župa i njezini župljani sve ove godine ostali nedjeljni podstanari u školi. Pastoralni centar, uređen 2011. godine, poslužio je za tjedna bogoslužja, župne kateheze, rad župnih vijeća i župnog ureda, ali zbog nedostatka prostora u kapeli taj prostor nije prikladan za nedjeljne mise.

Ali, kako je potrebno prilagoditi se novonastalim okolnostima, Župa sad svoje djelovanje u potpunosti seli u Pastoralni centar, te je zahvalna Školi na gostoprimstvu sve ove godine, a posebno svojim sakristankama koje su 22 godine ulagale posebne napore oko uređenja predvorja škole da bi postalo prostor dostojan slavlja euharistije.