Top ljestvica - 01_04_2016 2

Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u ožujku donosi deset vrijednih knjiga i zanimljivih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u ožujku smjestila se prva knjiga-intervju pape Franje “Božje je ime Milosrđe”, jedna od najtraženijih knjiga ove godine. U knjizi “Božje je ime Milosrđe” papa Franjo se jednostavnim i izravnim riječima obraća svakom čovjeku, svima koji traže smisao života, nutarnji mir te lijek za tjelesne i duhovne rane.

Na drugom je mjestu knjiga Francesca Vaiasusa “Moje opsjednuće”, napisana u suradnji s novinarom Paolom Rodarijem, a  koja donosi osobnu ispovijest čovjeka koji je sam bio opsjednut i koji je, nakon duge i teške bitke, doživio potpuno oslobođenje, a o čemu je Vaiasuso u ožujku svjedočio i u Hrvatskoj, u Zagrebu i Splitu.

Na trećem je mjestu knjiga “Vodič u poteškoćama” poznatoga duhovnika i psihologa Benedicta J. Groeschela, autora uspješnica “Izlazak iz tame” i “Psihologija duhovnoga razvoja“, koje su pomogle mnogim ljudima, a koji nas u novoj knjizi uči kako svoje životne poteškoće te osobne nesavršenosti i mane možemo iskoristiti za duhovni rast.

Slijedi knjiga “Baraka koja je nahranila milijun djece” osnivača Marijinih obroka Magnusa MacFarlane-Barrowa u kojoj negdašnji sramežljivi uzgajivač lososa iz Argylla u Škotskoj pripovijeda kako je postao osnivač i izvršni direktor međunarodne humanitarne organizacije koja danas svakodnevno hrani više od milijun djece širom svijeta. Ova izvrsna priča privukla je čitatelje iskrenošću i neposrednošću, kao i porukom da jedan čovjek može promijeniti svijet.

Na petom je mjestu “Youcat Biblija za mlade”, prva Biblija s predgovorom pape Franje, vrlo privlačnog izgleda, koja sadrži bogat izbor tekstova iz Biblije tj. Staroga i Novoga zavjeta, zatim uvode u svaku od biblijskih knjiga, tekstove koji objašnjavaju mnoge biblijske pojmove i događanja, te obogaćujuće citate svetaca, papa, duhovnih velikana itd., a posebnost su i poticajna osobna iskustva i životna svjedočanstva mladih ljudi.

Na šestom je mjestu roman “Gospodar svijeta” Roberta Hugha Bensona za koju ne jenjava interes čitateljske publike, a slijedi “Priručnik o oprostima” koji donosi crkveni nauk o oprostima, a po prvi put je objavljen na hrvatskome jeziku. Na osmom je mjestu knjiga “Dokazi nadnaravnoga”, dvojca Górny i Rosikoń, autora svjetske uspješnice “Svjedoci otajstva”, koji iznova vode na fascinantno putovanje koje istražuje nadnaravne fenomene i čuda. Obišli su svijet dolazeći do mjestâ na kojima se znanost susreće s Otajstvom i u suradnji s uglednim znanstvenicima otkrili mnoštvo zapanjujućih pojava na koje znanost nije u mogućnosti odgovoriti.

Slijede od čitatelja izvrsno prihvaćene “Misli u samoći” Thomasa Mertona, a na desetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u ožujku smjestio se roman “Vrijeme za ples” Karen Kingsbury, ljubavna priča koja ohrabruje supružnike da uvijek njeguju svoj bračni odnos.

Ove naslove moguće je osim u knjižarama Verbum pronaći i nabaviti i na internetskoj web knjižari www.verbum.hr, gdje ih se možete virtualno prolistati i o njima više saznati.

Bitno.net