Povodom ramazanskog Bajrama, koji muslimani ove godine počinju slaviti 13. svibnja, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću koju prenosimo u cijelosti.

„Prošlog mjeseca travnja nastupio je mjesec posta za vjernike muslimane. U skladu s time održavane su ramazanske večernje molitve koje je pratio dnevni post, uvjetovan često mjerama zbog opasnosti koronavirusa. Neka molitva, žrtva i odricanje, koje su vjernici možda i u ograničenim mogućnostima prinosili Gospodinu, urode obilnim plodovima u promicanju općeljudskih vrednota mira, ljubavi i poštovanja svakog čovjeka u našoj zemlji i u svijetu. A proslava ramazanskog Bajrama neka donese obilje duhovnih plodova svima i blagoslov milosrdnog Boga radi koga se i prinose postovi, molitve i žrtve.

U tome duhu prigodom blagdana ramazanskog Bajrama, upućujem srdačne čestitke Vama osobno, poštovani muftijo Hasanoviću, Vašoj obitelji, suradnicima kao i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj. Neka svemogući i milosrdni Bog ispuni nadom i mirom srca svih koji traže Gospodina, te sve obdari obiljem radosti, mira i svakoga Božjeg blagoslova.“