Foto: IKA

„U svojim molitvama preporučimo Gospodinu Papinu nakanu molitve za mir na Bliskom Istoku i u svijetu, kako bi zajedno s papom Franjom uzdigli molitvu zazivajući od Boga dar mira. Osobito u nedjelju, kad se spominjemo da je silaskom Duha Svetoga dovršeno vazmeno djelo spasenja, a Crkva se predstavila svijetu” poručuje nadbiskup Puljić.

Podsjeća na snažne geste za hodočašća pape Franje u Svetoj Zemlji: kada je na putu iz predsjedničke palače do bazilike Rođenja Gospodnjeg zaustavio papamobil i otišao do zida razdvajanja na Zapadnoj obali pokraj kojeg se zadržao nekoliko minuta u molitvi, te kad je pred Zidom plača nakon molitve zagrlio svoja dva pratitelja, argentinskog rabina Abrahama Skorku i imama Omara Abbouda.

„Predstavnici triju velikih monoteističkih religija u bratskom zagrljaju na najsvetijem židovskom mjestu. Papa je rekao: ‘Dajem na raspolaganje svoju kuću u Vatikanu kako bih ugostio taj molitveni susret.’ Oba predsjednika prihvatila su poziv i on će se dogoditi u nedjelju 8. lipnja, na Duhove” podsjeća mons. Puljić. Nadbiskup ističe da svi trebaju konstruktivno djelovati u prilog međusobnog poštovanja i priznanja sukobljenih strana na Bliskom istoku, za dobro svih tamošnjih ljudi, s ciljem da prestanu stradanja, bez obzira na narodnost i vjeroispovijest.

IKA | Bitno.net