„Iako ste u privremenoj izolaciji, daleko od svojih najmilijih, ne zaboravite da je Bog uvijek s vama, gdje god se nalazili. Stoga radosno slavite i ovaj Božić“, kazao je nadbiskup na početku slavlja naglasivši da mu je svake godine za Božić i Uskrs izrazita radost pohoditi zatvorenike kako bi ih ohrabrio i potaknuo na što brži povratak njihovim obiteljima, društvenoj i crkvenoj zajednici.

Govoreći u propovijedi o proslavi najvažnijeg rođendana u ljudskoj povijesti kojeg slavi čitav svijet, nadbiskup je podsjetio da je Dijete Isus bio emigrant koji je iz nebeskog ozračja došao na zemlju k nama ljudima.

“Došao je do dna i na periferiju vođen ljubavlju, radi spasenja sviju nas. Stoga nitko ne smije biti isključen iz ove radosti ni udaljen od nje; pravednik jer hoda s Gospodinom; grešnici jer im On daje opraštanje; pogani jer u Njemu su pozvani na život”, istaknuo je nadbiskup Barišić i nadodao kako je Njegova ljubav toliko jaka da mijenja čitav svijet, i želi promijeniti srce svakog čovjeka.

Kazao je kako rečenica ‘Ti ne možeš biti zao jer te ja ljubim’ možda najbolje sažima ono što nam Bog ovog Božića želi reći. Pozvao ih je da svoje živote grade na ovom temelju, posebno kada izgube oslonac u ljudima.

„Udomimo Gospodina večeras, neka mu naš život bude Betlehem“, zaželio je nadbiskup na samom završetku euharistijskoga slavlja. Zatvorenicima i osoblju je čestitao Božić te sretnu i blagoslovljenu Novu godinu. Nadbiskup je zatvorenicima poklonio nekoliko knjiga pape Franje, za zatvorsku biblioteku.

IKA | Bitno.net