Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je u subotu 9. lipnja u crkvi Sv. Andrije na Sućidru u Splitu euharistijsko slavlje za vrijeme kojeg je podijelio sakrament potvrde trojici mladića i četiri djevojke s posebnim potrebama.

Uz njih, na misi su se okupili i njihovi roditelji, kumovi, rodbina, prijatelji te djelatnici splitskog Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači”.

Ovo je prvi puta da ovaj Centar organizira primanje svetih sakramenata za svoje korisnike. Krizmanike je za ovaj važan događaj tijekom cijele godine pripremao župnik sa Sućidra don Ivan Čotić koji sa svojim župljanima, osobito mladima, redovito posjećuje Centar i korisnike. Mladi iz župe su tako pjesmom, osim svakodnevnice, obogatili i ovaj njihov svečan dan.

Nadbiskup Barišić je u homiliji govorio o ljubavi koju Bog ima za sve.

„Ja vjerujem da je vaše srce iskreno i dobronamjerno i da možete bolje od svih nas razumjeti Boga, jer srcem ga se najbolje vidi, razumije i prihvaća. Vi ste dobri, iskreni i znate cijeniti male geste na koje uzvraćate stostruko. Baš zbog toga često ste vi nama i učitelji i odgojitelji”, istaknuo je.

Zahvalio je roditeljima, kumovima, odgojiteljima i župniku što su pomogli mladima da dođu bliže k Isusu, a krizmanicima je čestitao i zaželio da prijateljski odnos kojeg imaju s Isusom nastave razvijati kroz čitav život.

Nakon što su slavljenici dobili prigodne poklone uslijedilo je zajedničko fotografiranje, a slavlje se nastavilo druženjem na prigodnom domjenku u prostorijama župe.

IKA | Bitno.net