Zagrebačka nadbiskupija uskoro dobiva novi prostor za liturgijska slavlja i ispovijedi u blizini potresom oštećene katedrale.

Počevši od vazmenog trodnevlja vjernici će se moći okupljati u 600-tinjak metara velikom montažnom objektu na Kaptolu 28 nazvanom bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca, donosi Glas Koncila.

“U tom bogoslužnom prostoru svakodnevno će se slaviti sakrament ispovijedi, održavat će se liturgijska slavlja i bit će postavljen Stepinčev moćnik. On će omogućiti našu pobožnost koja se neprekidno odvijala od prelaska bl. Alojzija Stepinca u vječnost u zagrebačkoj katedrali oko njegova groba”, kazao je kanonik mons. Zlatko Koren.

Prostor je smješten u dvorištu kurije stotinjak metara sjeverno od katedrale, a ulaz je iza zgrade Bogoslovije, na mjestu autobusnih postaja.

Prema riječima mons. Korena bit će ozvučeno i dvorište oko prostora “kako bi vjernici mogli pratiti i u punini sudjelovati u euharistiji i izvana”.

Raspored euharistijskih slavlja i obreda Velikog tjedna u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca koja će predvoditi kardinal Josip Bozanić:

Veliki četvrtak – misa večere Gospodnje u 19 sati

Veliki petak – služba muke Gospodnje u 18 sati

Velika subota – vazmeno bdjenje u svetoj noći u 20 sati

Uskrs – sveta misa u 10 sati