Od početka konklava za izbor novog Pape do trenutka izbora u Dubrovačkoj biskupiji organizirat će se molitvena potpora kardinalima izbornicima kako bi Crkva dobila Papu koji će je najbolje voditi u idućem razdoblju. Molit će se neprestano, 24 sata, a svatko tko se želi uključiti može izabrati pola sata tijekom dana ili noći, kad mu je najzgodnije moliti.

Svi vjernici koji se žele uključiti u molitvenu mrežu u biskupiji “Dubrovnik moli za novoga Papu” – mogu se organizirati u svojim zajednicama, vijećima, molitvenim skupinama, samostanima, župama i sl, i napraviti raspored molitve za određeni dan. Oni koji nemaju neku baznu zajednicu mogu se prijaviti na mail: mediji@dubrovacka-biskupija.hr ili na telefon 020/324-903 svakog radnog dana od 9 do 13 sati gdje će dobiti detaljnije informacije.

Ovim molitvenim umrežavanjem vjernika u Dubrovačkoj biskupiji želi se osvijestiti zajedništvo vjernika koje postoji u Katoličkoj crkvi, povezati se u molitvi s cijelom Crkvom na istu nakanu i tako zajedno moliti Gospodina Isusa Krista da Crkvi da Papu po Božjoj volji. Dubrovčane na to nas još više potiče činjenica da je jedan papa, bl. Ivan Pavao II, posjetio Dubrovnik i kasnije postao njegovim počasnim građaninom.

Slična molitva u Dubrovniku bila je organizirana i 2005. godine kada je za Papu izabran sadašnji papa u miru Benedikt XVI. Sve molitvene inicijative koje postoje po župama tijekom vremena konklava, a organizirane su možda na drugačiji način, također se mogu priključiti ovoj zajedničkoj molitvi tijekom konklava. (ika/bitno.net)