Devetnica Blaženoj Djevici Mariji, Kraljici Hrvata, započinje u petak 22. studenoga, a molit će se u župama diljem Hrvatske, unutar molitvenih pokreta te u zajednicama, u obiteljima, s prijateljima.

Na Kamenitim vratima svih će se devet dana izmjenjivati zborovi koji će predvoditi molitvu krunice, zaključno sa subotom 30. studenoga. Te subote, uoči referenduma, održat će se molitvena bdjenja u cijeloj Hrvatskoj – od Pule do Osijeka, od Varaždina do Dubrovnika.

Letak s molitvenom devetnicom možete preuzeti OVDJE.

Molitvena mreža mladih je svoje djelovanje započela u travnju 2013. godine, te su u sklopu nje organizirani molitveno-katehetski susreti diljem Hrvatske, a zadnjih su tjedana mladi intenzivno molili te, ujedno, kao plod toga, oblikovali devetnicu koja će se moliti na čast Blažene Djevice Marije uoči referenduma, kako bi Marija tijekom toga razdoblja posredovala u razvezivanju čvorova koji guše hrvatski narod i obitelji. Pozivaju sve vjernike da im se molitvom krunice i postom priključe u ovoj velikoj devetnici za vjerski i društveni preporod hrvatskoga naroda.

Poruka mladih katolika:

„Ovo je naš trenutak, ovo je vrijeme milosti! Krist te zove! Sada sve ostaje na tebi, da se odvažiš i odlučiš biti junak te kreneš u ovu avanturu s krunicom u ruci! Molitvom i angažmanom razvezat ćemo čvorove grijeha koji guše naš narod. Ne postoje te zidine koje se iskrenom molitvom ne mogu srušiti! Sada te pitam: hoćeš li tu borbu prespavati ili ćeš nam se pridružiti…?“

Više saznaj na:

www.facebook.com/mmmzaobitelj

www.mmmzaobitelj.net

Također, napominjemo da u Splitu je organizirana Devetnica za referendum u crkvi sv. Filipa Nerija. Više na linku!