Nakon što je u nedjelju za vrijeme svete mise u crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Vratišincu jednogodišnja djevojčica pala s crkvenog kora, udarac u kameni pod s visine od preko tri metra nanio je djevojčici teške ozljede lubanje. Djevojčica je hitno prevezena najprije u Županijsku bolnicu Čakovec, a potom i u zagrebačku Klaićevu bolnicu gdje je hitno operirana. Nakon prve operacije došlo je do izljeva krvi u okolno tkivo, tzv. hematoma, pa je djevojčica hitno podvrgnuta i drugoj operaciji nakon koje se njezino stanje stabilizira, javlja portal Međimurske novine.

U samoj Župi Uzvišenja Svetoga Križa u Vratišincu cijeli je strašan događaj popraćen neprestanim molitvama župljana i usrdnim željama za sretnim razrješenjem ovoga nesretnog slučaja. Za Veronikino se ozdravljenje vjernici u molitvi od samoga događaja neprestano okupljaju u vratišinečkoj župnoj crkvi.

Na Facebook stranici Župe pojavila se i poruka podrške i nade jedne od vjernica koju prenosimo u cijelosti:

„U ime Veronikinih roditelja i cijele obitelji od srca se zahvaljujem svima na svakom i najmanjem trenutku koji ste proveli u molitvi za našeg anđela. Ne slušajte krive informacije i ne posustajmo u molitvi jer nas dragi Bog čuje, a Veronikino stanje se stabilizira. Molitva nam daje snage, a cijeloj Veronikinoj obitelji neizrecivu nadu. Hvala vam što ste s nama! “Ali Isus ih dozove i reče: ‘Pustite dječicu k meni i ne tjerajte ih jer takvima pripada Božje kraljevstvo”.“

Bitno.net