Do 1. rujna trebao bi se postići dogovor između države, Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije kojim bi se riješili imovinsko-pravni odnosi oko zemljišta u Maksimiru, kao preduvjet za gradnju novog nacionalnog stadiona.

Informaciju koju je prvi donio Jutarnji list, potvrdio je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, dodavši kako će Crkva u zamjenu za zemljište u Maksimiru dobiti parcele na kojima bi se mogle graditi crkve.

Prema ministrovim riječima, definirano je 11 takvih lokacija, a to su: Botinec, Sveta Klara – Podbrežje, Jakuševec, Blato, Jelkovec – Sopnica, Sesvetski Kraljevec – Sesvetska Sela, Kajzerica, Špansko zapad, Trnjanska Savica i Rudeš. Od nabrojanih, njih devet je dosad usuglašeno.

U vezi lokacija na kojima bi se gradile kvartovske crkve bitno je da su one u skladu s postojećim GUP-om, odnosno da bi se Nadbiskupiji dalo zemljište koje je ionako već predviđeno za javne i društvene, točnije vjerske sadržaje.

I u Gradu su potvrdili kako bi moglo doći do rješenja, pa nam ostaje za nadati se da će brojni vjernici u Zagrebu biti korak bliže crkvama u svojoj župi.