Zuckerberg je na svom profilu svima čestitao Božić i židovski blagdan Hanuka koji su ove godine “padali” na isti datum.

Merry Christmas and Happy Hanukkah from Priscilla, Max, Beast and me!

Seeing the moments of joy and family shared on…

Posted by Mark Zuckerberg on 25. prosinca 2016

“Sretan Božić i Hanuka od Priscille, Maxa, Beasta i mene. Nadam se kako ste okruženi svojim voljenima i obitelji i da imate vremena razmisliti o stvarima koje daju smisao vašem životu. Neka svjetlo vaših prijateljstava osvjetljava vaš život i cijeli svijet”, napisao je Zuckerberg u čestitci koja je dobila gigantičan broj “lajkova”.

Kao i velik broj komentara, a u jednome od njih Zuckerberga su upitali:

“Mislio sam da si ateist?”

Pitanje je “na mjestu” jer se mladi poduzetnik godinama izjašnjavao kao ateist, pa i na svom Facebook profilu.

“Ne, nisam. Odgojen sam kao židov, potom sam prošao kroz razdoblje gdje sam preispitivao stvari, a sada vjerujem kako je religija jako važna”, bio je odgovor.

Zuckerberg nije pri tome pojasnio je li se vratio vjeri svojih otaca ili je promijenio vjeru.

Podsjetimo, Zuckerberg je nedavno sa suprugom Priscillom posjetio papu Franju u Vatikanu. Rekao je kako će to biti “susret koji nikada neće zaboraviti”.

Je li taj susret imao neki utjecaj na promjenu njegova mišljenja o vjeri, teško je reći.

Bilo bi, svakako, dobro ako bi promjena njegova stajališta promijenila i politiku društvene mreže koju je osmislio i čiji je vlasnik.

Sve se naime glasnije čuju optužbe da Facebook cenzurira sadržaje koje smatra “neprihvatljivim”, a takvi su često i vjerska stajališta o abortusu ili gay “brakovima”.

U svibnju prošle godine Catholic News Agency je tako prenio priču o tome kako je nekoliko bivših zaposlenika Facebooka priznalo kako su sami birali vijesti koje će biti vodeće i pri tome su bili instruirani da zanemaruju vijesti vjerskog ili konzervativnog sadržaja. Slične optužbe mogle su se čuti u Poljskoj.

Goran Andrijanić | Bitno.net